„Utkání bylo zcela jednoznačné, po celý zápas jsme byli lepším týmem a skóre mohlo být i vyšší. Minimálně jednou tolik šancí ještě kluci spálili," přiznal po konečném hvizdu sportovní manažer Stanislav Pelc.

Pod vysokou výhru ve Štětí se podepsala hned šestice střelců. Skóre otevřel po dvaceti minutách Peterka a ještě do přestávky přidal druhou trefu obránce Šnirc. Svou herní převahu poté hráči Army korunovali po přestávce, kdy přidali další čtyři branky. Nejprve se  trefil z penalty Moulis, poté Leibl, z dalšího pokutového kopu zvýšil na 5:0 Kateřiňák a v samotném závěru pečetil vítězství Ústečanů stoper Vaněk.

„Výsledek je pro Štětí ještě milosrdný. Jsme rádi, že si kluci zvedli sebevědomí, na druhou stranu je ale zarážející, jaké šance dokáží zahodit. Nejdůležitější ale je, že se nikdo nezranil," povídal Stanislav Pelc.

Hráči Ústí se tak mohou v klidu chystat na start nového ročníku Národní ligy, do kterého vstoupí v sobotu na hřišti Frýdku-Místku. „Čeká nás důležitý zápas a vzhledem k tomu, že nechceme riskovat problémy na dálnici, vyrazíme z Ústí už v pátek odpoledne. V sobotu od pěti je pak na programu utkání a domů se vrátíme v neděli v ranních hodinách," dodal na závěr Pelc.

SK Štětí – FK Ústí nad Labem 0:6 (0:2)Branky: 20. Peterka, 37. Šnirc, 58. Moulis z PK, 70. Leibl, 83. Kateřiňák z PK, 88. Vaněk. Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Koval. ŽK: 0:1 (Šnirc). Diváci: 351.
Sestava Ústí: Zacharda – Zeman, Zukič, Vaněk, Šnirc – Kateřiňák, Peterka (80. Martykán) – Moulis, Jindráček (72. Miskovič), Leibl (71. Procházka) – Pouček.