„Před výbornou návštěvou jsme přidali tři cenné body na cestě za záchranou," pochvaloval si kormidelník Chlumce Petr Škvor. Důležitá výhra jeho týmu se ale nerodila vůbec snadno, Tisá šla totiž pět minut před přestávkou zásluhou Babači do vedení.

„Sice jsme vedli, ale chybělo tomu nasazení a náš výkon byl nemastný, neslaný. Kluky nebylo za co pochválit. Je to škoda, byl to zápas o šest bodů. Jsem zklamaný," neskrýval kouč Tisé Ivo Linhart.

Po pauze totiž jeho tým třikrát inkasoval a domů do hor se tak vracel s prázdnou.

„Druhý poločas jsme začali náporem, chtěl jsem po hráčích, aby zůstali trpěliví a aktivní. To se podařilo. V 63. minutě se po rohu prosadil Semenský a za dvě minuty po pěkném uvolnění v šestnáctce Weber. V tu chvíli se mužstvo uklidnilo, v klidu jsme drželi míč a vytvářeli si další šance. V 78. minutě se po dalším rohu prosadil Švanda a tím dal výsledku konečné skóre," dodal k duelu Škvor.

NEČEKANÁ PROHRA

Překvapivou porážku si na své konto připsal lídr tabulky z Chuderova. Před zraky domácích fanoušků prohrával v poločase s Heřmanovem už 0:3 a přestože v závěru výsledek zkorigoval, prohrál po přestřelce 3:5. Série dvanácti výher za sebou tak domácím skončila!

„S Heřmanovem máme pravidelně divoké výsledky, na podzim jsme u nich vedli už 5:1 a prohráli 5:6 po penaltách. Tentokrát vyhráli zaslouženě, dařilo se jim střelecky. Asi už bylo na čase zase prohrát, snad si kluci sednou na zadky a začnou zase makat," povídal kouč Chuderova Roman Tikovský, jehož tým naposledy prohrál na konci září. A bylo to právě v Heřmanově!

Zajímavý zápas byl k vidění i na umělé trávě Městského stadionu, kde „domácí" Přestanov porazil Dobkovice 3:1 a vyhoupl se už na pátou pozici v tabulce.

„Tři body byly s posledním týmem povinností, ale hosté předvedli pěkný bojovný výkon. Myslím, že kdyby proměnili své šance, byl by výsledek zajímavý. Kluci však neztratili hlavu a vítězství si zasloužili," pochvaloval si šéf střídačky Přestanova Pavel Plecitý.

Zajímavostí je, že ani tentokrát se jeho tým neobešel bez červené karty, naposledy dostal v Horním Podluží dvě a tentokrát musel předčasně pod sprchy Pospíšil. „Po vyloučení měli hosté tři gólové šance, které naštěstí nevyužili," dodal k utkání kouč Přestanova.

TRMICE PRONÁSLEDUJÍ NEJLEPŠÍ

A ještě jedna výhra celku z Ústecka na závěr: Trmice si doma poradily s Unionem Děčín 3:1 a na čtvrté příčce tabulky mají jen dvoubodovou ztrátu na druhé Soběchleby.

„Po celý zápas jsme byli jednoznačně lepším týmem a mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Vyhráli jsme zaslouženě," povídal po utkání trenér Trmic Pavel Čapoun a k situaci v tabulce dodal:

„Samozřejmě bychom se rádi co nejdéle udrželi mezi těmi nejlepšími týmy, ale není to vyloženě náš cíl. Teď nás čekají další těžké zápasy, tak uvidíme, jak to nakonec celé dopadne," dodal kouč.

1.B třída, skupina A – 19. kolo:
Chlumec – Tisá 3:1 (0:1). Branky: Semenský, Weber, Švanda – Babača. Rozhodčí: Eichler. ŽK: 0:3. Diváci: 110.
Trmice – Union Děčín 3:1 (2:1). Branky: Greé, L. Jaroš, Hrudka – Brázdil. Rozhodčí: Formánek. ŽK: 2:6. Diváci: 50.
Chuderov – Heřmanov 3:5 (0:3). Branky: Gabriel 3 – Betyár 3, Stehlík, Rojko. Rozhodčí: Trojan. ŽK: 6:2. Diváci: 80.
Přestanov – Dobkovice 3:1 (3:1). Branky: Pospíšil, Herián, Stupka – Lohnický. Rozhodčí: Mecl. ŽK: 2:3. ČK: 1:1 (67. Pospíšil – 86. Popčák). Diváci: 30.
Benešov – Chabařovice 2:0 (1:0). Branky: Kolář, Pop. Rozhodčí: Budský. ŽK: 0:2. Diváci: 80.