„Asi jsme si nezasloužili vyhrát. Když vedeme o tři góly a prohrajeme, tak je něco špatně. Je to škoda," litoval po dramatu trenér Chabařovic Aleš Miltner. Jeho tým měl perfektní vstup do zápasu a brzy vedl 3:0.

PARÁDNÍ ZAČÁTEK CHABAŘOVIC

„Začátek byl parádní, co víc jsme si mohli přát. Jenže pak se nám zranil obránce, přestalo nám to fungovat, dali jsme si vlastňáka a tím to všechno začalo. Od 20. minuty jsme byli výrazně horší," uznal Miltner.

Podobně viděl duel i kouč lídra tabulky Roman Tikovský: „Domácí měli dobrý začátek, my jsme naopak hráli vlažně, kluci jen chodili. Nechali jsme si dát tři góly a mohlo jich být i více. Pak jsme ale začali hrát, domácí si dali vlastní gól a to nás nastartovalo."

V poločasové přestávce vedly Chabařovice 3:2, po pauze na ně ale vlétl chuderovský uragán. „Domácí odpadli, přehráli jsme je zkušenostmi. Když jsme snížili na 2:3, tak jsem věřil, že to otočíme," řekl Tikovský, jehož tým vede soutěž o sedm bodů. Chabařovice jsou předposlední.

TISÁ MÍŘÍ K ZÁCHRANĚ

Výrazný krůček k záchraně naopak udělali hráči Tisé. Přestože proti Benešovu nastoupili ve slátané sestavě, zvítězili 2:0. „Soupeř byl lepší a měl více šancí," uznal sportovně kouč Ivo Linhart a pokračoval:

„Byl to vlastně souboj našeho brankáře Vojty Buriana s Benešovem. Podržel nás neskutečně, hosté z něj byli nešťastní. V závěru z brejků dvakrát přehodil gólmana Kudrman a důležité body byly na světě," pochvaloval si kouč, pro něhož měl duel zvláštní příchuť. V Benešově totiž dlouhá léta působil. „Bylo to pro mě prestižní," uznal.

Naprázdno tentokrát vyšli hráči Chlumce, kteří nevyužili půlhodinovou přesilovku v Horním Podluží a prohráli 1:2, i Trmice, jež prohrály stejným výsledkem na půdě Heřmanova. Přestanov urval alespoň bod v Malšovicích, kde padl až po penaltovém rozstřelu.

Zápasy zástupců Ústecka v 1.B třídě:Chabařovice – Chuderov 4:5 (3:2). Branky: Čisár 3, Kytka z PK – vlastní, Gabriel, Jouza, Fousek, M. Rohlík. Rozhodčí: Flade. ŽK: 1:3. ČK: 0:1 (J. Rohlík). Diváci: 100.
Tisá – Benešov 2:0 (0:0). Branky: Kudrman 2. Rozhodčí: Jirsák. Bez karet. Diváci: 50.
Malšovice – Přestanov 3:2 po PK (1:1). Branky: Kutzler, Nedělka – Šmejkal 2. Rozhodčí: Dušík. ŽK: 4:4. Diváci: 120.
H. Podluží – Chlumec 2:1 (0:0). Branky: Bandas, Kovač – Uhlíř. Rozhodčí: Vlašič. ŽK: 3:3. ČK: 1:0 (Bulejko). Diváci: 80.
Heřmanov – Trmice 2:1 (2:0). Branky: Vlasák, Líbal – Greé. Rozhodčí: Eichler. ŽK: 2:4. ČK: 0:1 (Petera). Diváci: 50.