„Pět gólů dal, ale další dvě tutovky zazdil," rýpl si do hrdiny zápasu trenér Trmic Pavel Čapoun, pak ale vážnějším tónem pokračoval: „Konečně se mu povedlo proměňovat šance, v každém zápase jich má hodně. Snad mu forma vydrží i dál."

NASÁZEL UŽ DESET BRANEK

Dalibor Greé nasázel v letošní sezoně 1.B třídy už deset branek, hned polovinu svých tref zaznamenal proti Přestanovu, čistý hattrick měl na kontě už ve 26. minutě, další trefy pak přidal v 54. a 60. minutě klání.

„Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany a hrát na brejky, což se nám dařilo. Rychle jsme se dostali do vedení 3:0, domácí pak dvěma góly snížili, ale poté jsme opět převzali iniciativu a nakonec jasně vyhráli," pochvaloval si kouč Pavel Čapoun.

Sílu soupeře pak uznal i jeho protějšek na lavičce Přestanova Pavel Plecitý. „Hosté byli velice nebezpeční v útoku, výhru si zasloužili. Skóre mohlo být ještě větší, protože gólman Staněk zlikvidoval čtyři další tutové šance," uznal po utkání trenér trápícího se Přestanova.

CHUDEROV VEDE UŽ O PĚT BODŮ

Jeho tým zůstává až předposlední, dostala se před něj už i Tisá, která doma přetlačila Šluknov 2:1 po penaltách.

Dařilo se i lídrovi z Chuderova, který doma rozstřílel nováčka z Boletic jasně 6:1 a navýšil náskok v čele tabulky už na pět bodů! Čtvrté jsou Hostovice, které vyhrály v Heřmanově 6:3.

To šestý Chlumec se tentokrát musel spokojit jen s bodem, když doma padl 1:2 po penaltách s Jiříkovem.

„V první půli se hrálo od šestnáctky po šestnáctku a šancí bylo jako šafránu. Ve druhé jsme se tlačili za vyrovnáním a to se nám povedlo Machem, který hlavou dorazil míč do sítě. Rozstřel jsme ale tentokrát nezvládli, ve třetí sérii selhal Michal Sak," řekl kouč Petr Škvor.

1. B třída, 8. koloPřestanov – Trmice 2:6 (1:3). Branky: Pavlík, Charvát – Greé 5, Tahal. Rozhodčí: Šefčík. ŽK: 1:1. Diváci: 50.
Chuderov – Boletice 6:1 (2:0). Branky: Krnáč 2, Jouza, Guttmann, Gabriel, Culek – Znojemský. Rozhodčí: Eichler. ŽK: 3:0. Diváci: 80.
Tisá – Šluknov 2:1 po PK (0:1). Branky: Burian – Mikula. Rozhodčí: Průša. ŽK: 5:1. Diváci: 30.
Chlumec – Jiříkov 1:2 po PK (0:1). Branky: Mach – Novák. Rozhodčí: Matys. ŽK: 2:3. Diváci: 60.
Heřmanov – Hostovice 3:6 (1:3). Branky: Vlasák, Mataj, Váňa – Štorc 2, Štolba, Dvořák, Veselý, Popescu z PK. Rozhodčí: Červený. ŽK: 1:0. Diváci: 50.
Bohušovice – Svádov 4:0 (0:0). Branky: Ortbauer 2, Brůža 2. Rozhodčí: Nedvěd. ŽK: 4:2. Diváci: 40.