Na třetí pokus už se ale hráči Českého lva dočkali, před zraky svých diváků přehráli Horní Jiřetín 3:1 a udělali významný krok k posunu do středních pater tabulky.

„Byl to důležitý zápas a jsem rád, že jsme ho zvládli. Naše výhra se ale nerodila vůbec snadno, už ve třetí minutě šel sám na gólmana Růžička, ale nedal. Na druhé straně pak hosté udeřili hned z první standardky a to byla pro nás studená sprcha," povídal kouč Neštěmic Martin Beran.

Čtěte také: Brná je ve formě, uspěla i na půdě Vilémova

Ještě do pauzy ale domácí srovnali. „Nejprve Soukup přestřelil z malého vápna, ale pak Vlasák zatáhl míč a přízemním centrem našel právě Soukupa, který srovnal," pochvaloval si kouč.

NEPROMĚNĚNÁ PENALTA HOSTY ZLOMILA

Rozhodující okamžik přišel po půl hodině hry. Domácí Holly fauloval ve vápně, ale hosté penaltu nedali. „To byl zlomový moment. Do druhé půle jsme nastoupili aktivně a Soukup dal z otočky na 2:1. Hosté se snažili, ale do šancí jsme je nepouštěli a v závěru z brejku přidal pojistku Růžička, když obešel obránce i gólmana," radoval se kouč.

Jeho tým tak udělal důležitý krok k záchraně v soutěži. „Týmy kolem nás vyhrávají, je dobře, že jsme také uhráli body. Ve středu hrajeme dohrávku v Proboštově a to bude z hlediska záchrany klíčové utkání. Musíme domácím odskočit," uvědomuje si Beran.

Neštěmice – Horní Jiřetín 3:1 (1:1) Branky: Soukup 2, Růžička – Hošek. Rozhodčí: Roháč. ŽK: 2:1. Diváci: 150.
Neštěmice: Páv – Lehký, Holly, Hrabánek, Velek (88. Lai) – Růžička, Vlasák, Krok (73. Stehlík), Urbanszký (46. Hönl) – Soukup, Martínek.