„Špatně jsme do zápasu vstoupili, nedařilo se nám v kombinaci ani v zakončení. Na konci poločasu jsme navíc dostali gól do šatny. Po pauze jsme sice měli řadu šancí a dvakrát jsme napálili břevno, ale nespadlo to tam. Hosté navíc přidali další góly z brejků. Dostali jsme lekci z produktivity," litoval vedoucí družstva Hostovic Roman Löffler.

Čtěte také. Jiskra pláče. Přišla o body ve čtvrté minutě nastavení

Ještě smutnější byl po úvodním jarní kole trenér Tisé Ivo Linhart. Jeho tým se měl na jaře rvát o záchranu a hned na úvod ho čekala záchranářská bitva v Přestanově. Tu ale hosté absolutně nezvládli o odjeli s výpraskem 0:7.

ROZHODLY INDIVIDUÁLNÍ CHYBY

„Utkání se nám hrubě nepovedlo. Rozhodly individuální chyby, první dva góly jsme soupeři doslova darovali. Pak se nechal vyloučit Marek Povejšil a bylo hotovo. Ve druhé půli už jsme v sobě neměli morální síly, byli jsme neškodní a ani jsme neohrozili bránu soupeře," uznal sportovně.

To na straně Přestanova zavládla po konečném hvizdu radost. „Zápas byl plný emocí a hodně rozhádaný. Po zasloužené červené kartě hostů už se hrálo na jednu bránu a výsledek mohl být i dvouciferný," povídal trenér Přestanova Roman Kratochvíl a jedním dechem dodal:

„Zaplať pánbůh za tři body, byl to pro nás důležitý zápas. Tisé jsme odskočili na sedm bodů a to už je slušné. Teď nás ale čekají dva těžké duely v Chuderově a s Chlumcem." Právě Chuderov dál vede tabulku, když vyhrál v Heřmanově 3:0.

Přečtěte si. Rozhodly standardky. Mojžíř nečekaně uspěl v Duchcově

1.B třídaPřestanov – Tisá 7:0 (2:0). Branky: Dvořák 3, Šmejkal 2, Charvát, Gasiorovszki. Rozhodčí: Hrubý. ŽK: 6:2. ČK: 0:1 (30. M. Povejšil). Diváci: 60. Trmice – Boletice 4:0 (1:0). Branky: Uhlíř 3, Petera. Rozhodčí: Vlk. ŽK: 4:3. Diváci: 50. Hostovice – Jiříkov 0:4 (0:1). Branky: Novák 4. Rozhodčí: Trojan. ŽK: 2:4. ČK: 1:0 (86. Dvořák). Diváci: 50. Heřmanov – Chuderov 0:3 (0:1). Branky: Řezníček 2, Guttmann. Rozhodčí: Davignon. ŽK: 1:1. ČK: 1:1 (73. Vlasák – 73. M. Rohlík). Diváci: 60. Velký Šenov – Chlumec 2:3 (1:1). Branky: Obergruber z PK, Kříž – Valenta, L. Mach, D. Veselý. Rozhodčí: Jirsák. ŽK: 2:1. Diváci: 75. Skupina B: Svádov – Litoměřicko C 1:8 (0:3). Branky: Novák – Písař 4, Císař 2, Novák, Horváth. Rozhodčí: Matys. ŽK: 1:0. Diváci: 30.