Na obou pólech tabulky to byl v okresním přeboru boj až do posledního dechu. O nejlepším celku nakonec rozhodly až lepší vzájemné zápasy, které mělo lepší Malé Březno,

Svádov tak skončil se shodným bodovým ziskem druhý. „Sešlo se to, dobrá parta. Moc děkujeme obci, bez ní by se to v dnešní době nedalo hrát," prohlásil vedoucí Malého Března Jiří Gertner.

OSLAVY SPOJÍ S VÝROČÍM

Malé Březno prohrálo pouze pět zápasů za celou sezonu a oslavilo historický úspěch v novodobých dějinách. „Oslavy teprve budou, máme výročí padesáti let fotbalu v obci. Postup nevyužijeme, chtěli jsme soutěž vyhrát, ale nechceme dělat v kraji ostudu, nicméně je to pro nás obrovský úspěch," měl radost Gertner.

„Rozhodlo to, že jsme měli tragický začátek a špatné zápasy venku. Už se nám to nepodařilo dohnat," prohlásil trenér Svádova Jiří Havel. Za to doma to byla jedna výhra za druhou. „Mrzí nás to, ale bylo to hodně vyrovnané, jsem na tým hrdý," řekl Havel.

Dolů putují hráči Povrlů, kteří získali stejný počet bodů jako Chlumec B, ale opět se jim staly osudné vzájemné zápasy.

2. třída – 26. kolo: Velké Chvojno – Svádov 0:3 (0:2). Branky: Janouš 3. Rozhodčí: Zeman. ŽK: 3:1. Diváci: 20.
Velké Březno B – Sebuzín 4:3 (1:2). Branky: Vojtěch 2, Secký, Maturkanič – Ehl 2, Kolátor. Rozhodčí: Pacík. ŽK: 0:1. Diváci: 60.
Valtířov – Povrly 1:2 (0:1). Branky: Šumpík – Fojtík, Dufek. Rozhodčí: Krýsl. ŽK: 3:1. Diváci: 20.
Chlumec B – Malé Březno 4:8 (0:7). Branky: Vaňous 2, Přibáň, Mrvečka – Pekař 4, Zajíc, Koev, Jakub Barnat, Jan Barnat. Rozhodčí: Vaššík. ŽK: 1:0. Diváci: 40.
Malečov – Trmice B 5:0 (2:0). Branky: T. Kůstka 2, P. Kůstka, Hoskovec, Jiroušek. Rozhodčí: Sůra. ŽK: 1:1. Diváci: 20.
Mojžíř B – SKP Sever 4:2 (2:1). Branky: Vondráček 2, Kubec, Horváth – Mahycz 2. Rozhodčí: Prekop. ŽK: 1:3. Diváci: 80.