Zástupci obou fanklubů se totiž domluvili a vybrali peníze na oběti ničivého tornáda, které řádilo nejen na Moravě, ale také na Lounsku. Před začátkem druhého poločasu pak kasičku s pěnězi předali domácímu kapitánovi. Skvěle se zachovali také němečtí hosté, kterých na sever Čech na zápas dorazilo kolem pěti stovek. Vybrali mezi sebou stovky euro a podpořili solidaritu baníkovských fandů.

„Zástupci Ultras 1909 klub požádali, aby vybraná částka zamířila na podporu obcí na Lounsku (Stebno, Blatno, …), kde tornádo rovněž páchalo škody. Celá republika totiž koncentruje podporu směrem na Moravu, ale pomáhat je potřeba i na Lounsku! Vedení klubu v pondělí spočítá celkové částky od obou táborů a oznámí je na sociálních sítích. Stejně tak klub přislíbil, že bude fanoušky informovat o tom, přes kterou dobročinnou organizaci peníze pošle na pomoc,“ informovali skalní příznivci mosteckého Baníku.

Zpět ke střetnutí: Jedinou branku zápasu obstaral už po čtrnácti minutách hry hostující Kevin Freiberg. Fandům domácího Baníku to ale chuť nesebralo. Po zápase proběhla s hráči děkovačka.