„Jsem spokojený, na venkovní vítězství jsme čekali dlouho. Vyhráli jsme ale zaslouženě, od počátku jsme byli aktivnější a lepší a odměnou nám byly ty dva góly. Mohli jsme dát i více branek, v dalších šancích už jsme ale úspěšní nebyli," povídal po návratu do krajské metropole kormidelník Army Jiří Skála.

Jeho kádr přitom před bitvou v Třinci sžírala zranění a kouč měl vrásky na čele. „Peterka s Vaňkem museli nastoupit s drobným zraněním, Laibl nám chyběl pro zlomeninu zánártní kůstky. Kluci se ale o to více semkli a bojovali i za ostatní," pochvaloval si kouč.

POMOHLA RYCHLÁ BRANKA

Podle jeho slov se na výsledku výrazně podepsala rychlá branka útočníka Poučka ze čtvrté minuty. „Pomohla nám hodně. I po ní jsme měli dvě šance, kdybychom vedli 3:0, nikdo by se nemohl divit. Kluci zaslouží pochvalu za to, jak to zvládli jen dva dny po pohárové porážce s Brnem," ocenil trenér Ústí.

Severočeši vyhráli v Národní lize už druhý zápas v řadě, před týdnem si doma poradili s Pardubicemi. Díky tomu se posunuli do klidnějších vod tabulky.

„Vydali jsme se na cestu, která může chvíli trvat. Víme, že veřejnost očekávala, že to půjde rychleji, lidé chtějí vidět výsledky, my ale té naší cestě věříme a jsme rádi, že už se nám začíná dařit. Věřím, že to potvrdíme v pátečním domácím utkání s Táborskem," říká Jiří Skála a na závěr dodává: „Čeká nás těžký soupeř, který hraje konstruktivní a útočný fotbal. Bude to atraktivní utkání."

Třinec – FK Ústí 0:2 (0:1)Branky: 4. Pouček, 56. Výborný. Rozhodčí: Julínek – Kotalík, Vodrážka. ŽK: Dedič, Čelůstka, Motyčka, Janoščín – Kateriňák, Martykán. Diváci: 305.

Třinec: Paleček – Vengřinek, Bedecs (46. Hošek), Čelůstka, Avdić, Michal Stříž – Ižvolt, Málek (46. Malcharek), Krišto (66. Motyčka), Janoščín – Dedič. Trenér: Zbončák.

Ústí nad Labem: Tvrdoň – Zeman, Peterka, Vaněk (61. Zukič), Šnirc – Kateřiňák, Martykán – Moulis, Výborný, Jindráček (84. Pícha) – Pouček (90+1. Procházka). Trenér: Skála.