Fotbalisté Brné drží dál v krajském přeboru neporazitelnost před vlastními fanoušky. Rezervu Litoměřicka porazili 3:2 na penalty. Králík měl však na kopačce v 84. minutě tříbodovou trefu, pokutový kop ale neproměnil.

Domácím chyběla řada zraněných hráčů, navíc hned v 16. minutě se zranil obránce Hynek a Česlák tak musel poslat do hry Seidla, jenž se vrátil po téměř dvouměsíčním zranění.

Srbice - Vilémov 1:0
FOTO: Srbický Beran trkl do balónu a byly z toho tři body

„Sestavu jsme museli lepit, chyběli nám Bartoš, Smetana a Koranda, což bylo citelné oslabení,“ řekl po zápase trenér Brné Milan Česlák. „Soupeř hrál velmi dobře a jeho výkon určitě neodpovídal postavení v tabulce,“ doplnil.

KRÁSNÉ GÓLY

Hosté se dostali těsně před přestávkou do vedení po trefě Šimurdy, na zbylé góly si museli diváci počkat až do druhé půle. Skóre nejprve srovnal Betka, jenž dorazil výstavní ránu Králíka, kterou zastavilo břevno a následně tyč.

Šestnáct minut před koncem obrátil vývoj Gaydarski, který vyslal dech beroucí ránu z přímého kopu. Litoměřicko se ale nevzdalo, už za čtyři minuty srovnal druhou brankou v zápase Šimurda. Přesto mohla Brná zápas rozhodnout ve svůj prospěch, v 84. minutě kopal Králík pokutový kop, jeho ránu však zastavilo břevno.

Baník Modlany - Jiskra Modrá 5:2 (1:2)
Baník vybojoval sedmou výhru v řadě a vládne krajskému přeboru

„Vzhledem k neproměněné penaltě nás ztráta jednoho bodu mrzí, ale musím říct, že remíza je zasloužená. Hosté hráli výborně, pro nás jsou, vzhledem k absencím, dva body také cenné,“ doplnil Česlák. Brná se tak dál drží na 5. místě.

SK Brná - Litoměřicko B 3:2 PK (0:1, 2:2, 4:2 pen)Branky: 61. Betka, 74. Gaydarski, rozhodující PK Heřman 43. a 78. Šimurda. Rozhodčí: Karrmann. ŽK: 1:5. ČK:0:1. Diváci:132. Brná: Satek - Večeřa, Hynek (16. Seidl), Heřman, Guth - Čapek, Králík, Gaydarski, Asan - Betka, Demčenko.