„Atmosféra byla perfektní a k vidění byl pěkný fotbal. Hrálo se slušně a rozhodčí hru nijak nekouskoval," nechal se slyšet sekretář Mojžíře Josef Kolankiewicz.

POVEDENÝ NÁSTUP

Domácí fotbalisté vlétli do derby jako uragán a brzy se dostali do vedení. „Měli jsme raketový začátek. Z prvního útoku jsme vybojovali roh, ze kterého nás Stárek poslal hlavou do vedení. A mohlo být ještě lépe, vzápětí byl totiž sám před brankářem Valta, jeho oblouček ale přeletěl i bránu," popisoval sekretář.

Hosté byli vývojem opaření a na začátku zápasu se nestačili divit. „Všechno, co jsem hráčům před zápasem říkal, se nám v první půlminutě zhroutilo," litoval kormidelník Libouchce Václav Strádal.

Fotbalisté Střekova. Ilustrační foto.
Střekov zaspal začátek, pak ale jasně dominoval

Po půlhodině hry navíc jeho tým inkasoval podruhé. „Pavlík byl faulovaný a Vitásek se přes zeď trefil přesně do šibenice," popsal Kolankiewicz úžasný gól. „Trefil to fantasticky, to jsem snad ještě neviděl," přiznal i Strádal.

Krátce před poločasem mohl hostující tým inkasovat potřetí, nařízenou penaltu ale domácí Růžek neproměnil – míč letěl vysoko nad bránu. „Přitom jsme nehráli špatně. Kombinovali jsme a byli na míči. Jenže to končilo u velkého vápna. Snažili jsme se, ale nebyli jsme nebezpeční. Takhle se zkrátka vyhrát nedá," uznal smutný kouč Libouchce.

Po přestávce se diváci v Mojžíři dočkali ještě dvou branek. Nejprve se po dalším rohu podruhé v utkání trefil hlavou Stárek. „Standardky se nám v poslední době daří a dáváme z nich většinu našich gólů. Je vidět, že je trénujeme," pochvaloval si sekretář.

Hosté snížili až v 84. minutě zásluhou Černohorského a rovněž po standardní situaci. „Libouchec nehrál špatně, jeho hráči kombinovali, ale u vápna končili. My jsme mohli přidat i čtvrtý gól, v 67. minutě si Vitásek zaběhl za obranu, ale střílel těsně vedle. Gólman by byl bez šance," vyprávěl Josef Kolankiewicz.

NEBYLI NEBEZPEČNÍ

Hostům po utkání zbyly jen oči pro pláč. „Zápas se odvíjel od tří standardek domácích. My jsme tvořili hru a drželi míč, ale nebyli jsme vůbec nebezpeční. Nezbývá než jim pogratulovat," uznal sportovně porážku Václav Strádal a na závěr dodal:

„Diváků přišlo opravdu hodně, ale v dřívějších dobách jsme tu byli zvyklí na větší divočinu. Každopádně kdyby tolik lidí přišlo u nás v Libouchci, pokladní by byla asi hodně šťastná."

Fotbal Velké Březno. Ilustrační foto.
Jiskra spalovala šance a pálila do tyčí. Má jen bod

Mojžíř – Libouchec 3:1 (2:0) Branky: Stárek 2, Vitásek – Černohorský. Rozhodčí: Materna. ŽK: 0:1. Diváci: 320.
Mojžíř: Š. Kubec – Králik, Jankovský, Král (64. Mach), Stárek – Schmied (82. Bernášek), Růžek, Fiala, Valta – Vitásek, Pavlík (75. Zabloudil).
Libouchec: Pluhař – Král (46. Kodet), Hammer, Kučera, Richter (80. Vacek) – Kabát (65. Vyhnal), Studený, Novák, Slavka – Černohorský, Hejna.