Účast na akci byla hojnější, než v loňském roce, celkem se zúčastnilo jedenáct hráčů a také několik zástupců Ústeckého deníku.

NÁZEV VÍTĚZŮ PODLE POVOLÁNÍ

Nejprve přišlo na řadu vyhlášení týmů. Vítězem v této kategorii se stal tým Cestáři, redaktory tak pochopitelně zajímalo, jak na takový název týmu jeho trojice přišla. „Je to jednoduché, jsme cestáři i povoláním,“ prozradil Zdeněk Kvapil, jeden z členů týmu.

„Jezdím se sypačem a zrovna po vyhlášení jdu na noční směnu,“ dodal. Osazenstvo se tak mohlo dozvědět zajímavosti, co musí dodržovat a jaké okruhy udržují ti, na které se v zimě tradičně nadává. Jeho tým tak převzal poukaz na útratu v restauraci U Korbele v hodnotě dva tisíce korun.

Právě Kvapil přišel vzápětí na řadu znovu, jelikož se vyhlášení nezúčastnili hráči na nižších místech, převzal si posléze balíček při vyhlášení osmého místa. Sedmý skončil Roman Měrka, jenž vynechal první kolo, ovšem hned v tom druhém nastřílel nejvyšší možný počet bodů. Šestá příčka patřila Zdeňku Doškovi, který se Tip ligy zúčastnil podle svých slov počtvrté.

JEDINÝ GÓL V ŽIVOTĚ

Zajímavý příběh orámoval i vyhlášení páté příčky, na které skončil Miloš Chocholouš. „Tip ligu hraju zhruba pátým rokem, letos jsem urval zatím nejlepší výsledek. Párkrát už jsem se ve vrchních patrech pohyboval, ale vždy jsem pokazil závěr,“ svěřil se tipér, který se stal vítězem jednoho z kol.

„Fotbal jsem závodně nikdy nehrál, ovšem jednou na učení neměli koho dát na levou stranu obrany. Řekli mi tedy, že tam půjdu já, a protože dělám atletiku, tak si kopnu míč a aspoň jim uteču,“ vzpomínal Chocholouš.

Zdroj: Deník/Radek Strnad

„Já to tak udělal, najednou jsem byl na vápně, tak jsem do toho práskl a míč skončil až v bráně. Byl to můj jediný gól v životě, jenže já byl kvůli němu slavný, protože jsme díky tomu postoupili do finále,“ usmál se bývalý hokejista, který si zajde s kamarády na pivo a fotbal ve Vaňově.

Po Veronice Drvoštěpové, která skončila jako jediná žena v elitní jedenáctce na skvělém 4. místě, se dostaly na řadu stupně vítězů. Celkový vítěz se bohužel dostavit nemohl, výherci druhého i třetího místa však své dojmy sdělit mohli.

„Loni rozhodovalo, kdo měl více bodů v posledním kole, podle tohoto kritéria bych byl letos první,“ neskrýval zklamání Petr Polák, majitel druhého místa, na které ho odsoudil horší součet Supertref, než měl celkový vítěz podzimu Václav Rohlík.

SPARTU POŠLETE DO CHUDEROVA

Třetí místo přebral za zdravotně indisponovaného pana Krause František Plička, člověk, jenž má ve svém bytě bohatý archiv ústeckého sportu. „Tip ligu hraji opravdu dlouhá léta, letos jsem ale skončil až na 53. místě. Kdysi dávno jsem ale skončil jedenáctý a vyhrál jsem ledvinku, dvakrát jsem se také stal vítězem kola, za což jsem byl odměněn hrníčkem s logem Tip ligy,“ zavzpomínal.

„Současný fotbal mě příliš nezajímá, protože čekat na jednu šanci za celý poločas, je o ničem. Fandím Chuderovu, tam padají branky a člověk se podívá na hezký fotbal,“ přidal svůj postřeh. „Měla by se uspořádat sbírka, autobusem z Prahy přivézt Sparťany do Chuderova, kde by se podívali, jak se hraje fotbal, který je atraktivní pro diváky,“ glosoval.

Letošní vyhlášení tak bylo opravdu podařené, snad bude tou nejlepší pozvánkou na jarní část, která odstartuje spolu se startem fotbalového jara.

Ilustrační foto - basketbal.
VIDEO: Sluneta konečně získala pivota. Má přezdívku Smečující černý kůň