Domácí fotbalisté hrají bez bázně a hany a neberou si servítky. Zatím si z nikoho na zadek nesedli a po úspěchu v Milešově deklasovali i Jílové. „Ale tak jednoznačné to nebylo, v první půli to nevypadalo na naše vysoké vítězství. Skórovali jsme ale už ve čtvrté minutě, kdy zakroutil roh přímo do brány Smetana. To hosty nahlodalo," povídal Česlák.

Po druhém gólu jeho svěřenců dostal zápas jasný směr. „Převzali jsme iniciativu, Gibala před pauzou zvyšoval na 3:1," řekl k průběhu kouč.

Nevídanou kanonádu spustili domácí hráči po změně stran, kdy se počtvrté radovali po zásahu Betky. „To soupeře zlomilo, drželi jsme opratě pevně v rukách a po snížení jsme dávali góly už jen my," pochvaloval si Česlák.

Hráči Brné nic nevypustili a své chvíle slávy si užívali až do konce. „Musím hráče pochválit za dodržování taktických pokynů, sami vidí, že to nese své ovoce. Kdyby mi někdo řekl před zápasem, že Jílové porazíme takovým stylem, tak bych mu nevěřil. Doufám, že v tom budeme pokračovat," dodal kouč.

Brná – Jílové 8:2 (3:1)

Branky: Smetana 2, Betka 2, Gibala 2, Heřman, Urbanszký – Červenka, Drahoňovský. Rozhodčí: Holec. ŽK: 2:3. Diváci: 130.

Brná: Císař – Topinka, Heřman, Seidl, Balog – Hnízdo (57. Urbanszký), Gibala, Smetana (82. Prousek), Večeřa, Maturkanič – Betka (70. Petr).