„Na utkání se toho nedá moc hodnotit, byla to klouzačka. Výhra 4:1 je ale hezký výsledek," nechal se po zápase slyšet kouč Bičovský.

Jeho tým se dostal do vedení už v 9. minutě, kdy Martykán našel krásným pasem Hovorku a ten z úhlu běžel sám na brankáře. Ve 21. minutě mohl přidat druhý zásah Hrošovský, jeho standardku ale vyrazil gólman Chomutova na roh a vzápětí si poradil i se šancemi Hovorky a Moulise.

„Šancí bylo opravdu hodně, ale je to pořád stejné, situace řešíme špatně a příležitosti neproměňujeme. V takovém utkání se to ještě dá, ale pokud se nám to stane v soutěžním utkání, kde ty šance budou třeba jen dvě za zápas, tak to bude problém," přiznává kormidelník Army.

Ještě do poločasu zahřály promrzlé diváky dvě branky. Ve 40. minutě nejprve hostující Dolejška vyrovnal, když po rohovém kopu uklidil odražený míč do sítě, o minut později ale vrátil vedení Ústečanům Hovorka.

Ve druhé půli se pak dlouho hrálo bez šancí, hráči se prali spíše s terénem. Až v 83. minutě nacentroval Martykán míč z rohu přesně na nohu mladíka Hanicha a ten se z první nemýlil. V poslední minutě pak ještě Veverka narazil patičkou míč Martykánovi a nejlepší ústecký hráč v zápase rozvlnil sít počtvrté.

FK Ústí – Chomutov 4:1 (2:1)

Branky: 9. a 41. Hovorka, 83. Hanich, 90. Martykán – 40. Dolejška. Diváci: 40.

FK Ústí: Novák (46. Zacharda) – Zeman (46. Folwarczny), Zukič (46. Uka), Valenta, Dvořák – Hovorka (46. Pavlíček), Martykán, Hrošovský (46. Peterka), Volek (46. Benčík) – Moulis (46. Pavlíček), Veverka. Trenér: Bičovský.