Hráči Brné si v Hostovicích s chutí zastříleli a po drtivé výhře 7:0 zvýšili náskok v čele 1.A třídy už na sedm bodů! Hostovice se naopak dál potácejí na dně…

„Jsem spokojený s výsledkem i předvedenou hrou. Vedeme soutěž už o sedm bodů a to je nad naše očekávání," přiznal kouč Brné Milan Česlák. Jeho svěřenci určili ráz zápasu už v první půli.

„Domácí se snažili kousat a měli náznaky šancí, od 25. minuty jsme ale převzali otěže pevně do svých rukou a po brankách Heřmana z penalty a Gibaly jsme vedli 2:0," vyprávěl Česlák.

Příliš velký respekt

Po přestávce už se dle jeho slov hrálo jen na jednu bránu. „Když po pauze zvýšil Gibala na 3:0, bylo rozhodnuto. Pak už to tam padalo jako na běžícím pásu, domácí měli děravou obranu a my jsme si s nimi dělali, co jsme chtěli. Mohlo to skončit i vyšším rozdílem."

Podobně viděl duel i vedoucí Hostovic Roman Löffler.

„Nastoupili jsme s respektem, dvacet minut jsme se hledali, pak jsme ale hru vyrovnali. Bohužel jsme do přestávky dvakrát inkasovali. Na začátku druhé půle jsme dostali další dva rychlé góly a pak už Brná excelovala. Už sedm zápasů jsme nedali gól ze hry, trápíme se. Musíme nějak přežít podzim, týmy ze spodku tabulky bohužel vyhrály a máme bodovou ztrátu, ale budeme dál bojovat," slíbil.

Hostovice - Brná 0:7 (0:2) Branky: Gibala 4, T. Heřman 2 (1 z PK), Šťástka. Rozhodčí: Trojan. ŽK: 4:1. Diváci: 100.
Hostovice: Kalina - Dvořák, Hodek, Fajt, Sibal, Langer (71. Harciník), Varga, Gajdoš (78. Tovara), Černohorský, Šimáček, Ahmed.
Brná: D. Heřman - Topinka, T. Heřman, Večeřa, Seidl, Betka, Mihaylov (74. Culek), Strnad (87. Prousek), Guth, Šťástka, Gibala.