Neštěmice a Střekov, dva zástupci Ústecka v krajském přeboru, už mají za sebou dvě jarní kola a tentokrát se oba představí na hřištích soupeřů. Hráči Osady zamíří do Hrobců a tým Českého lva čeká těžký duel v Chomutově.

Premiérovým jarním kolem startuje 1.A třída, ve které má Ústecko hned pět mužstev. Vedoucí Brná se na úvod představí ve Velkém Březně. „Hosté budou favoritem, ale pokusíme se je překvapit," slíbil asistent trenéra Jiskry Miroslav Hlaváček.

Derby celků z Ústecka bude k vidění i v Mojžíři, kde se představí poslední Hostovice. Mojžíř si v generálce s chutí zastřílel a smázl Dobkovice vysoko 7:1. To Hostovice prohrály v Trmicích 1:3 a jen potvrdily, že se jim letos nedaří. V tabulce jsou po podzimu s osmi body poslední a na záchranu ztrácejí pět bodů. „Už chceme hlavně dohrát soutěž se ctí," přiznal vedoucí mužstva Roman Löffler.

Posledním zástupcem Ústecka v 1.A třídě je Libouchec. Devátý tým tabulky zahájí svou jarní pouť v Pokraticích.

Startuje už i 1.B třída, ve které je šestice týmů z Ústecka. A hned na úvod se diváci mohou těšit na jedno derby! Do Trmic v sobotu přijede o záchranu bojující Chlumec.

Krajský přebor: Sobota: 10.15: Hrobce – Střekov. Neděle: 15.00:L. Chomutov – Neštěmice.

1.A třída: Sobota: 10.30: Pokratice – Libouchec, 15.00: Mojžíř – Hostovice, Velké Březno – Brná.

1.B třída: Sobota: 10.30: Trmice – Chlumec, 10.45: Chuderov – Benešov, 11.30: Malšovice – Tisá, Chabařovice – Horní Podluží, Union Děčín – Přestanov.

2. třída: Sobota: 14.00: Trmice B – Chlumec B, 15.00: Valtířov – Petrovice, Sebuzín – Mojžíř B, SKP Sever – Velké Chvojno (UT Kamenný vrch), Svádov – Malečov, Malé Březno – Povrly.