Úvodní debakl s Brnou předznamenal trápení týmu v jarní části. „Byla to pro nás studená sprcha," přiznal předseda Jiskry David Řezáč, jehož tým skončil na devátém místě.

Jak se Jiskře dařilo v druhé části fotbalového kalendáře?
Bylo to bohužel zklamání, sice se nám vyhnuly problémy se záchranou, ale po vydařeném podzimu jsme to projeli na celé čáře. Je třeba říct, že hrajeme s tím, co máme v kádru k dispozici, na víc nejsou peníze, jsme klub z vesnice.

Kde vidíte hlavní příčiny slabého jara?
Měli jsme úzký kádr, třeba Borovec hrál zatejpovaný a přes vůli, jeho góly nám potom hodně chyběly. Jaro ovlivnilo i to, že jsme pustili Jirku Ondrku do Vilémova. Byl to kapitán a brankář, na kterého bylo spolehnutí. Byl to pro nás velký zásah do sestavy, bylo to znát.

Kde jste byli úspěšnější, doma nebo venku?
Paradoxně venku, sice jsme si doma uměli vypracovat úvodní tlak a vytvořit si náskok, ale pak nás soupeři dokázali trestat za naše chyby. Už to vypadalo, že se vrátila Jiskra z podzimu, ale nebylo tomu tak.

Co říci k nepovedenému úvodu jara a debaklu s Brnou?
Hrozně jsme se na první zápas těšili, ale nakonec to byla naše noční můra. Dostali jsme devět branek. Připravovali jsme se i účastí na zimním turnaji, ale spláchla nás studená sprcha.

Je někdo, kdo si za své výkony zaslouží pochvalu?
Třeba David Králíček, nebo veterán Pechánek, který nechyběl na trénincích. Ale bylo jich více.

Co říkáte divácké podpoře?
Zvedá se to, po povodních se snažíme i nadále investovat do prostředí a areálu. Lidé chodí a zvykli si, že je to příjemná událost. Na začátku září oslavíme už sedmdesát let existence fotbalu ve Velkém Březně.

Čekají vás změny v kádru?
Nějaké budou, dáme šanci mladým. Na přípravu spojíme áčko a béčko. Posily nemáme šanci sehnat, vzhledem k tomu, že hrajeme vyšší soutěž, tak se hráči podle tabulek pohybují v řádu dvaceti tisíc, na to nemáme. Nemáme mecenáše, jsme závislí na dotacích z obce. Hráči, kteří laborovali se zraněním, nenastoupí do letní přípravy, chtějí se dát do kupy. Chceme jít cestou odchovanců, máme kvalitní mládež, naši žáci se dostali do krajského přeboru.

Jaká bude letní příprava?
Začínáme už příští týden, na pořadu bude lehké posilování. Šestého srpna nás čeká memoriál, kde budou Neštěmice a Žitenice. Moc času na přípravu nebude.

A s jakými cíli půjdete do dalšího soutěžního ročníku?
Chceme zopakovat uplynulý podzim a pohybovat se ve středu tabulky. Stabilizovat kádr a vyhnout se bojům u udržení.