Fotbalová Arma byla v Pardubicích horším týmem a prohrála druhé utkání v řadě.
Po nezdaru s favorizovanou Opavou se na východě Čech potvrdilo loňské pravidlo, že v těchto duelech vyhrává domácí tým. Po bezbrankovém poločase se dvakrát během pěti minut trefil domácí Petráň, ač dokázal v závěru zápasu Vaněk přesnou hlavičkou po rohovém kopu snížit, domácí přidali v nastaveném čase pojistku a všechny body tak zůstaly v Pardubicích.

„Zápas nám nevyšel výsledkově ani herně. Nepodali jsme dobrý výkon,“ nebyl spokojen kapitán týmu Jan Peterka. „Po dvou zápasech jsme se čtyřmi body byli spokojení, teď už je to horší,“ dodává.
„I když jsme v závěru měli určitý tlak a mohli vyrovnat, tak by to nebylo spravedlivé. Pardubice vyhrály naprostou zaslouženě,“ poznamenal Jiří Skála, trenér ústeckého celku.

Už ve středu čeká Armu další kolo, na domácím stadionu přivítá Znojmo. „Musíme se vrátit k hernímu výkonu s Opavou. Chceme vyhrát, je to důležité pro fanoušky, ale i pro náš posun tabulkou zpět vzhůru,“ uzavírá Peterka.

FNL, 4. kolo:
Pardubice – Ústí 3:1 (0:0)
Branky: 48. Petráň, 53. Petráň, 90+2. Mužík – 82. Kacafírek.
ŽK: 2:3. Rozhodčí: Vojkovský – Kotík, Boček. Diváci: 536.
FK Ústí – Kotěra – M. Zeman, Pimpara, L. Vaněk, Leibl – P. Pilík, J. Peterka (C), Miskovič (70. Richter), Jindráček (52. Kacafírek), D. Procházka – Matějka.