Fotbalisté Jiskry si mohou oddechnout. Už nejsou jediným týmem s nulou na kontě bodů. V domácím prostředí totiž aktivní hrou zaskočili Libouchec, s nímž padli až v penaltovém rozstřelu.

„Neměli jsme co ztratit, takže jsme si řekli, že budeme hrát aktivně a nebudeme jen bránit. Přišlo mi, že jsme byli i víc motivovaní a měli jsme chuť hrát,“ měl konečně důvod k radosti předseda klubu z Velkého Března David Řezáč.

Libouchec se sice dostal do vedení, jenže žádnou další branku přidat nedokázal, naopak domácí po obrátce srovnali, a i přesto, že měly oba týmy ještě další šance, za stavu 1:1 musely rozhodnout penalty.

FOTO: Brná - Štětí
FOTO: Brná doma poprvé prohrála

„Jsem velice zklamaný. V utkání jsme sice chtěli hlavně bodovat, takže dva body bereme, to je ale jediné, s čím mohu být spokojen,“ neskrýval rozčarování trenér Libouchce Strádal.

„Náš výkon byl doslova marný, musím na rovinu říct, že kdyby někteří hráči nebyli, nic by se nestalo. O poločase jsem musel zvednout hlas a stejně to nefungovalo. Udělali jsme jednu obrovskou chybu, kterou soupeř dokonale potrestal,“ popisoval Václav Strádal.

„Vypadalo to, jako by se hostům moc nechtělo, pro nás ale jedině dobře, s bodem jsme spokojení a věříme, že bude odrazem do důležitých zápasů s týmy ze spodku tabulky, které nás čekají,“ souhlasil Řezáč.

TŘI PENALTY A DEBAKL

Au! Fotbalisté Mojžíře utržili v Oldřichově debakl 11:0! Slepovaná sestava, v níž odcestovali i dva dorostenci, neměla proti rozjetému Oldřichovu příliš šancí na úspěch.

Fotbalisté Neštěmic ilustrační
Neštěmice mají dva body, trenér ale spokojen není

Domácí se dostali do vedení už v 6. minutě, brzy přidali další branku, následně potrestali hned dva fauly v pokutovém území dvěma proměněnými penaltami, po dalších trefách svítilo v poločase na ukazateli hrozivých 6:0 pro domácí.

Po změně stran Oldřichov dál dominoval, dočkal se i třetí penalty, k hattricku Zíchy přidal tři trefy i Skrčený a Oldřichov nakonec zdemoloval Mojžíř 11 brankami. 

1. A třída, 8. kolo:
Velké Březno – Libouchec 1:2 PK (0:1, 1:1, –3:5 pen)
Branky: 53. Charvát – 38. Němeček
Rozhodčí: Eichler. ŽK: 3:0. Diváci: 70.
Velké Březno: Ondrka – Berjak, Cimpl, Demčenko, Neuman – Bernášek, Králiček, Valenta, Maturkanič (46. Charvát) – Kmoníček (71. Pták), Radla
Libouchec: Pluhař – Šum, Hammer, Kodet, Richter, Novák, Slavka, Černohorský, Hejna, Wild, Němeček

Oldřichov - Mojžíř 11:0 (6:0)
Branky: 6., 70., 88. Skrčený, 23., 33., 44. Zícha, 17. (pen), 28. (pen) Dědič, 62. (pen), 80. Sedláček, 73. Holub
Rozhodčí: Kuriljak. ŽK: 1:4. Diváci: 30
Mojžíř: Kubec Š. - Králik, Král (55. Vondráček), Růžek, Valta - Kubec M. (70. Polcar), Stárek, Fiala (39. Valenta), Bláha - Novák, Kubala