Tým kouče Václava Kabátníka soutěž dlouho vedl, v závěru podzimu ale nezvládl dva klíčové duely se Sebuzínem a Chabařovicemi. „Vzhledem k vývoji sezony je pro nás druhé místo zklamáním," nezastírá trenér Tisé.

Jaké plány jste tedy měli před startem sezony?
Před sezonou jsme dobře posílili, takže jsme rozhodně chtěli hrát v horní polovině tabulky. S našimi dobrými výsledky ale postupně rostly i ambice. Podzim se nám nakonec celkem povedl, až na ty dva nejdůležitější zápasy, které jsme nezvládli.

Se Sebuzínem jste prohráli 1:3 a v Chabařovicích 5:6 po penaltách. Jak jste duely viděl?
Sebuzín jsme doma přehrávali a kdybychom v první půli proměnili šance, asi by to vypadalo jinak. To se nám ale nepovedlo, hosté dali dva šťastné góly a pak už to odkopali. Hráli ve velkém nasazení a bojovali více než my. Co se týče Chabařovic, tam jsme totálně propadli v defenzivě. Na druhou stranu jsme ale venku dali pět gólů a ten poslední dokonce v deseti. Takže bod je pro nás vlastně zisk.

Se sedmdesáti nastřílenými góly jste neproduktivnější týmem soutěže. S útočnou fází jste tedy jistě spokojený…
Rozhodně. Na druhou stranu je ale potřeba zapracovat na defenzivě a důrazu. Máme sice technický tým a dáváme dost gólů, ale jakmile na nás nastoupí soupeř s agresivitou a důrazem, máme problémy.

Co říkáte na překvapení podzimu ze Sebuzína? Věříte, že bude i na jaře bojovat o postup?
Mají nového trenéra, který to bere velmi zodpovědně. Jsem přesvědčený, že to bude tvrdý oříšek až do konce sezony. Dobře posílili, mají bojovný tým a na podzim nedostávali moc branek. Nevidím důvod, proč by se v tomto směru mělo něco měnit.

Kdy zahájíte přípravu na jarní část a jak bude probíhat?
Přípravu jsme zahájili už 12. ledna. Trénujeme hlavně sílu v hale a navážeme na to běháním venku. 25. února pak odjedeme na soustředění do Sloupu v Čechách, kde budeme shodou okolností se Sebuzínem. Jezdíme tam tak každý rok. Od března už budeme na hřišti s míčem.

A jaké budou vaše ambice v jarní části sezony?
Vzhledem k tomu, jak se nám povedl podzim, se chceme na jaře pokusit zabojovat o postup. Když se to ale nepovede, tak se svět nezboří. Je to pro nás hlavně koníček.