„Zabývali jsme se touto otázkou opravdu dlouho, vyhodnotili jsme vše, co v klubu v poslední době nastalo, ať už šlo o výsledky, stav týmu, stav hráčského kádru či výhled do budoucna. Na základě všech těchto věcí jsme se rozhodli, že neprodloužíme smlouvu panu Němcovi. Vše ale proběhlo korektně," řekl Deníku výkonný ředitel FK Ústí Petr Heidenreich.

Jiří Skála.Podle jeho slov měli Severočeši více adeptů na post hlavního trenéra. „Měli jsme vytipované tři až čtyři kandidáty a postupně jsme s nimi mluvili. Ve finále nám zůstali dva a my jsme se rozhodli pro Jiřího Skálu. Učil se od těch nejpovolanějších, šest let působil po boku reprezentačního trenéra Pavla Vrby. S ním jsem také o panu Skálovi mluvil," vysvětlil ředitel klubu.

OSA TÝMU ZŮSTANE POHROMADĚ

Dvaačtyřicetiletý Skála na severu Čech podepíše dvouletý kontrakt s opcí. „Chceme, aby byla spolupráce dlouhodobější. Obě strany do toho jdeme s tím, že se chceme výsledkově i herně posunout výše. Máme určitou vizi do budoucna a za tou si půjdeme. Chceme hrát atraktivní fotbal pro diváky, rychlý a dynamický. Přivedeme do týmu několik nových hráčů a stávající rozvineme tak, abychom měli sportovně silný tým, který se bude v budoucnu prát o vrchol v Národní lize," povídal Heidenreich.

Hráčský kádr podle jeho slov velkých změn nedozná. „Osa týmu zůstane pohromadě, zásadní hráče máme pod smlouvami. Dojde i na nějaké odchody, ale zároveň jednáme s novými hráči. Máme seznam deseti vytipovaných posil, jednáme s nimi i s kluby. Samozřejmě nemusí vše dopadnout dle našich představ, ale dobrou zprávou je, že hráči chtějí jít do Ústí nad Labem," těší výkonného ředitele Army.

Ta má před sebou ještě poslední zápas v letošním ročníku Národní ligy, když se v sobotu od 17 hodin představí na hřišti Táborska. „Záleží nám na posledním zápase a chceme se s trenérem Němcem rozloučit důstojně," dodal na závěr Petr Heidenreich.