První místo, postup a příprava na 1. A třídu. To jste chtěli?
Byl to náš tajný cíl, který se podařilo naplnit. Je to pro fotbal v Brné velký úspěch, který já nepamatuji. Sezona se nám povedla, po podzimu jsme se pohybovali ve vyšších patrech. Pro kluky, kteří si zahráli do té doby jenom okres, je to velký úspěch. Spokojenost je na všech stranách, z pohledu mé trenérské kariéry je to také nejvíce.

Co za tím stojí? V čem byla Brná nejlepší v 1.B třídě?
Asi v tom, že jsme táhli za jeden provaz, ale k tomu se ještě přidalo posílení týmu. Už na podzim nám pomohl Honza Králík, který dal hodně gólů. Měli jsme obavu, jak se to skloubí po příchodu Heřmana a Gibaly, kteří mají zkušenosti z vyšších soutěží či zahraničí. Sedlo si to.

Každý vás pasoval do role jasných favoritů, nakonec rozhodovalo až skóre…
Sami jsme si to zkomplikovali, už na podzim ztrátou dvou bodů v posledních Trnovanech. Na jaře přišla facka ve Svádově, kde jsme počítali s výhrou. Ty body nám potom chyběly. Ale i takový je fotbal, malé výkyvy k tomu patří. Na to už se historie ptát nebude, počítá se postup.

Vaše útočná síla byla zdrcující. S koncovkou jste spokojený?
Ano, dokonce prý existuje nějaká soutěž o počet nejvíce nastřílených branek. Já sám tolik branek nepamatuji, kvalita v útoku byla vysoká, kluci se dokázali vytáhnout a právě třeba Betka a Culek tomu také hodně pomohli.

Co jste si říkal po nečekaném výbuchu ve Svádově?
Že by mě ani ve snu nenapadlo, že tam prohrajeme. Soupeř měl dvě střely, my bychom nedali gól asi nikdy. Soupeře jsme nepodcenili, ale trošku jsme si mysleli, že se nemůže nic stát a soupeř příkladně bojoval. Byl to smolný zápas, velké zklamání, ale také včasné probrání.

Pak jste sázeli spoustu branek…
Byla to vysoká vítězství, ale nejvíc si cením zápasu v Benešově, kde šlo do tuhého, tam se to lámalo. Kdybychom prohráli, tak nám odskočí, takhle jsme se bodově srovnali. Po bojovném výkonu jsme zvítězili na penalty.

Co říkáte na úroveň soutěže?
Nebyla špatná, na podzim jsme vyhráli těsně a strachovali se o výsledek, nebylo to jednoznačné jako na jaře. To nám vyšlo mnohem lépe, dařilo se nám.

Jakým směrem se bude ubírat přípravné období před startem vyšší krajské soutěže?
Čekají nás zápasy o víkendech a tréninky třikrát týdně. Na soutěž se moc těšíme, chceme v ní hrát důstojnou roli někde uprostřed tabulky.