Do bojů o mistrovské body o víkendu poprvé zasáhnou i účastníci 1.A třídy, 1.B třídy a také týmy v Okresním přeboru.

Neštěmice a Střekov skládají reparát

Krajský přebor pokračuje třetím kolem a oba zástupci Ústecka se představí před zraky domácích fandů. Hráči Neštěmic mají na kontě tři body, naposledy prohráli v Hrobcích 4:5 a v neděli bude jejich soupeřem Loko Chomutov.

I nováček ze Střekova má na svém kontě vítězství a porážku. Úvodní triumf 1:0 nad Duchcovem vystřídala prohra v Bílině (1:3).

„Domácí měli více chuti, někteří hráči mě zklamali," neskrýval po utkání kouč Střekova Petr Čítek. Jeho svěřenci budou mít šanci na reparát proti Hrobcům.

Derby v Brné i Hostovicích

Hned pětice týmů z Ústecka letos zasáhne do 1.A třídy a už úvodní kolo nabídne fandům dvě derby, Brná se v sobotu dopoledne utká s Velkým Březnem a odpoledne mohou diváci zajít do Hostovic, kde nováček soutěže změří síly s Mojžířem.

„Už bychom měli být kompletní, chceme bodovat," má jasno vedoucí nováčka z Hostovic Roman Löffler.

Pátým zástupcem Ústecka v soutěži, je Libouchec, který loni až do posledních kol bojoval o postup. Nakonec mu to nevyšlo a novou sezonu otevře domácím soubojem s Pokraticemi.

V 1.B třídě bude stejně jako loni šest celků z Ústecka. Na úvod bude k vidění derby v Chlumci, který hostí Trmice. Domácí hráči si po roce stráveném v azylu v Srbicích konečně zahrají na svém hřišti. „Moc se na to těšíme," říká kouč Chlumce Petr Škvor.

Krajský přebor: Sobota: 17.00: Střekov – Hrobce. Zítra: 15.00: Neštěmice – Loko Chomutov.
1.A třída: Sobota: 11.00: Brná – Velké Březno, 17.00: Hostovice – Mojžíř, Libouchec – Pokratice.
1.B třída: Sobota: 10.15: Tisá – Malšovice, 13.30: Chlumec – Trmice, Přestanov – Un. Děčín, Benešov – Chuderov. Neděle: 15.00: Horní Podluží – Chabařovice.
Okresní přebor: Sobota: 16.00: Malečov – Svádov, 17.00: Petrovice – Valtířov, V. Chvojno – SKP Sever. Neděle: 14.30: Chlumec B – Trmice B, 17.00: Mojžíř B – Sebuzín, Povrly – Malé Březno.