„Bohužel, nepředvedli jsme výkon hodný hře o záchranu. Takhle bychom neporazili nikoho," zlobil se po utkání brankář Army Radim Novák.

V zápase jste přitom vedli 1:0 a vše vám hrálo do karet…
To je pravda, ale leží na nás velká psychická deka. Proti Pardubicím jsme naposledy hráli jako o život a pak přijdou prohry na Žižkově a teď s Frýdkem. Jako by nás to uspokojilo, přitom jsme v situaci, kdy se o uspokojení nedá vůbec mluvit, to můžeme být až ve chvíli, kdy budeme zachráněni. Naše nasazení se po prvním gólu vytratilo.

A po přestávce přišly tři rychlé údery soupeře…
To je právě ono, my uděláme chybu, dostaneme gól a nedokážeme se z toho dostat. Za další tři minuty nabídneme soupeři další šanci. Není tam nikdo, kdo by to zvedl.

Přitom před Pardubicemi se mluvilo o tom, že by vám případná výhra hodně pomohla…
To právě nechápu. My vyhrajeme a nejsme schopní na to navázat. Každý zápas musíme hrát jako o život.  Jenže naše nasazení tomu neodpovídá. Můžu na kluky z brány řvát jak chci, ale souboj za ně nevyhraju. A pak přijde moje individuální chyba jako u třetího gólu… Jsme prostě dole a podle toho to na hřišti vypadá.

Situace už je opravdu kritická, dá se z toho ještě vyhrabat?
Určitě dá, porazit se dá každý. Třeba na Žižkově jsme hráli na 75 procent našich možností a soupeř nás nijak nedrtil, ačkoliv je v tabulce nahoře. Jenže my musíme hrát na sto procent. Urvat  třeba dvě, tři výhry v řadě.

Právě tři zápasy vám zbývají do konce podzimní části. S jakým cílem do nich půjdete?
Bohužel už se musíme dívat i na výsledky Mostu a Kolína, aby nám ten vlak neodjel úplně. Musíme se sebe vymačkat absolutně všechno. Každý bod je pro nás teď dobrý.