Souboj dopadl podle očekávání, výběr trenéra Václava Strádala hosty deklasoval 6:0. „Dávali jsme góly, ale jinak se na to nedalo dívat," ozřejmil Strádal.

Utkání se mělo hrát stejně jako ostatní už před týdnem. „Hodinu před odjezdem na zápas nám soupeř zavolal, že se hrát nebude. Do té doby jsem vůbec netušil, že je něco takového možné. Byl to jeden z mála zápasů, který se odložil," pokračoval Strádal.

PŘIVEZLI TORZO TÝMU

V realizačním týmu Libouchce dělali maximum, aby se utkání sehrálo, nabídli tak výměnu pořadatelství. „Soupeři se do toho asi moc nechtělo, ale jak jsem pochopil, stejně by se muselo utkání někde odehrát. Minulý týden to pro nás byl šok, že se nehrálo. Trochu je vidět, že se v Duchcově ještě neoklepali ze sestupu z krajského přeboru," nastínil svůj názor na věc kouč Libouchce.

Zápas samotný nenabídl příliš líbivosti, branky stříleli pouze domácí hráči. Nejpilnější v této oblasti byl Šum, který se prosadil hned dvakrát. „Z našeho pohledu to bylo o ničem, moc se na to nedalo dívat. Přijel k nám zatím nejhorší tým soutěže, který přivezl torzo týmu," prohlásil Strádal.

Souboj tak spíše připomínal přátelské setkání než fotbalové utkání, ve kterém se o něco hraje. „Nicméně my jsme zvítězili a jsme za to rádi. Nakonec jsme získali dvacet šest bodů a přezimujeme na čtvrtém místě v tabulce. Můžeme jít do jarní části s čistou hlavou. Na první místo ztrácíme osm bodů," tradičně připomněl s notnou dávkou humoru šéf střídačky Libouchce.

Libouchec – Duchcov 6:0 (2:0) Branky: Šum 2, Novák, Hejna, Černohorský, Martinů. Rozhodčí: Smreček. Bez karet. Diváci: 60.
Libouchec: Klačanský (46. Pluhař) – Richter (60. Eleš), Novák, Hammer, Balog – Martinů (70. Vacek), Šum, Wild, Slavka – Hejna, Černohorský (46. Kodet).