Severočeši chtěli na domácí půdě navázat na nedávné povedené výkony s Olomoucí (1:0) a Kolínem (5:1), jejich plán ale dostal už po čtvrt hodině hry první vážnou trhlinu. Hostující Holík využil chyby v ústecké obraně a v samostatném úniku nedal brankáři Zachardovi šanci – 0:1.

O vyrovnání se mohl ve 29. minutě postarat aktivně hrající útočník Smola, jeho hlavička se ale mezi tři tyče nevešla a když krátce před odchodem do kabin vytěsnil gólman Dostál nebezpečnou ránu Zemana na rohový kop, šlo se do kabin za jednobrankového vedení Ševců ze Zlína.

Po pauze se domácí snažili o zvrat ve skóre, měli však problém s přesnější koncovkou. Šanci Zemana nejprve zlikvidoval včasným vyběhnutím brankář Dostál a vzápětí pálil mimo bránu Melunovič. A tak se po hodině hry opět prosadili hosté. Na zadní tyči se po rohu ocitl nehlídaný Malý a rozvlnil síť za Zachardou.

I v dalších minutách byli hosté aktivní a gólman Zacharda se měl co ohánět. V 85. minutě už se ale společně se svými spoluhráči mohl radovat z dílčího úspěchu, když se z hranice malého vápna pohotově trefil střídající forvard Veverka – 1:2. Více už ale Ústečané nestihli a odešli ze hřiště s porážkou.

FK Ústí – Fastav Zlín 1:2 (0:1)

Branka: 85. Veverka – 15. Holík, 60. Malý. Rozhodčí: Berka – Štěrba, Kotalík. ŽK: 1:2 (Leibl – Malý, Železník). Diváci: 1329.

FK Ústí: Zacharda – Vraštil, Zukič, L. Vaněk, Šraga – M. Zeman, J. Peterka, Martykán, Leibl (67. Krátký) – Melunovič (71. Veverka), Smola. Trenér: Němec.

Zlín: Dostál – Pazdera, Malý, Hájek, Matějov – Kopečný (69. Chmelo), Holík (89. Motal), Živulič, Bartolomeu (83. Kraut) – Železník, Poznar. Trenér: Pánik.