„Jsou ubytovaní na Větruši, ke snídani měli müsli s jogurtem a ovocem a míchaná vajíčka. Po obědě si prohlédnou město a odpoledne nás čeká trenérský seminář s jejich odborníky i s praktickou ukázkou na stadionu," prozradil Zdeněk Bechyně, sekretář FK Ústí a jeden z hlavních pořadatelů fotbalového svátku.

Samotný turnaj odstartuje zítra úderem deváté hodiny. „Hrát se bude na Městském stadionu i v tréninkovém centru na Klíši. V seznamu účastníků došlo na poslední chvíli k drobné změně, běloruský FC Minsk nakonec nepřijede. Špatně si přečetli propozice a chtěli k nám vyslat o rok starší hráče, což nebylo možné. Mezi účastníky je tak nahradil německý celek Berliner AK 07," prozradil Bechyně.

VLONI SE DO FINÁLE NEDOSTALI

Fotbalisté Liverpoolu věkové kategorie do 16 let se na českém území představí teprve podruhé v historii, premiéru si odbyli loni na ústeckém Adviso Cupu, do finále se ale překvapivě nedostali.

„Ani letos se nedá odhadnout, kdo bude favoritem. Všechny týmy jsou hodně kvalitní, třeba Zaglebie Lubin má nejlepší akademii v Polsku," zdůrazňuje Bechyně s tím, že ani české týmy jako Slavia, Hradec Králové či Brno nebudou jen do počtu.

Patronem Albim Cupu je bývalý reprezentant Vladimír Šmicer, který do Ústí přicestuje v sobotu. „V neděli od 12 hodin bude mít na Městském stadionu autogramiádu," zve Bechyně fanoušky.

Vstupné je zdarma a stejně jako loni se jistě bude na co dívat.