„S Modrou jsme potvrdili naše dobré jarní výsledky. Chceme v nich pokračovat," řekl kouč Českého lva Martin Beran po domácí výhře 2:1, díky které se jeho svěřenci posunuli už na osmou pozici v soutěži. Nyní chtějí uspět i na hřišti papírového outsidera.

Do bojů o body o víkendu tradičně zasáhne i čtveřice týmů z Ústecka v 1.A třídě. Doma tentokrát hrají fotbalisté Mojžíře a Střekova.

Prvně jmenovaný celek naposledy zcela vyhořel v Jílovém, kde dostal potupných šest branek. A ani tentokrát ho nečeká procházka růžovou zahradou, když na svém hřišti hostí favorita z Rumburka. „Čeká nás vedoucí celek soutěže. Nesmíme hrát tak naivně, jako minule. Musíme se zlepšit, abychom měli šanci na úspěch," říká sekretář Mojžíře Josef Kolankiewicz.

Zlepšit se musí i fotbalisté Střekova, kteří doma změří síly právě s Jílovým. V posledním kole totiž utrpěli výprask 0:4 v Libouchci. „Trápíme se, hráči si nevěří. Hodili jsme na sebe deku. Musíme hrát uvolněně a v klidu. Postup už je asi pryč, ale můžeme bojovat o čtvrté místo," má jasno trenér Střekova Petr Čítek.

O co hrát mají stále i hráči Velkého Března. Ti jsou v tabulce předposlední a v posledních Soběchlebech nutně potřebují uspět. „Bude se hrát o šest bodů. Nečeká nás tam nic lehkého, navíc nám bude dál chybět Králíček. Jedeme tam ale vyhrát," hlásí asistent trenéra Miroslav Hlaváček.

Se stejným cílem vyrazí do Křešic i fotbalisté Libouchce, kterým se v poslední době daří. „Jsme na vlně, budeme v tom chtít pokračovat. Hrajeme fotbal pro radost a pro body," řekl asistent trenéra Václav Strádal.

1.B třída tentokrát nabídne jen jedno derby. Vedoucí Brná doma hostí trápící se Přestanov. Zaskočí papírový trpaslík favorita soutěže?

Krajský přebor: Sobota: 17.00: Březno – Neštěmice.

1.A třída: Sobota: 17.00: Střekov – Jílové, Mojžíř – Rumburk. Neděle: 17.00: Soběchleby – Velké Březno, Křešice – Libouchec.

1.B třída: Sobota: 10.45: Chuderov – Velký Šenov, 13.00: Trnovany – Ravel, 13.30: Brná – Přestanov, Chlumec – Benešov, Svádov – Horní Podluží. Neděle: 15.00: Hostovice – Heřmanov, 17.00: Střekov B – Mikulášovice.