Na děčínském Zimním poháru deklasovali v posledním utkání soupeře z Heřmanova rozdílem několika tříd 9:1 a pojistili si turnajový triumf.

Vítězství neslavili

„Jsme rádi, že jsme nakonec soupeřům odskočili o tři body. Za prvenství jsme dostali pohár, ale nijak zvlášť jsme vítězství neslavili," nechal se slyšet sekretář týmu Josef Kolankiewicz.

Fotbalisté Mojžíře na turnaji v sedmi zápasech pětkrát zvítězili a dvakrát remizovali, jejich celkové skóre 30:10 bylo impozantní. Hodně si ho vylepšili v posledním duelu s Heřmanovem, nad kterým vedli už v poločasové přestávce 6:1.

„Nastoupili jsme už i s novými posilami a odehráli jsme skvělý první poločas. Byli jsme neustále v pohybu a měli řadu šancí. První gól jsme dali už v osmé minutě," přiblížil Kolankiewicz.

Další branky na sebe nenechaly dlouho čekat, soupeř korigoval až za stavu 0:3, jenže po snížení inkasoval další tři góly. „Do druhého poločasu už jsme prostřídali sestavu a hlad po gólech už nebyl tak velký. Přesto jsme přidali ještě tři branky. Tu nejhezčí vsítil v 76. minutě Cigánek, když z plného běhu napálil míč do šibenice," vyprávěl sekretář.

Fanoušci chtěli deset

Fanoušci Mojžíře si v závěru, za stavu 9:1 přáli desítku, té se ale nakonec nedočkali. „Byli jsme blízko, viselo to na vlásku, ale Urbanszký napálil tvrdou ranou jen tyč," litoval Josef Kolankiewicz.

Poslední přípravný zápas před začátkem jarní části 1.A třídy sehrají fotbalisté Mojžíře v sobotu. Na domácím trávníku změří od 14 hodin v generálce síly s Trmicemi.

Heřmanov – Mojžíř 1:9 (1:6) Branky: Mataj – Cigánek 3, Vitásek 3, Urbanszký, Hanzlíček, Demčenko. Rozhodčí: Trégr. Mojžíř: Bičiště – Valenta, Jankovský, Král (46. Růžek), Neuman (46. Králik) – Zabloudil (46. Škoda), Urbanszký, Sikora (46. Hanzlíček), Cigánek – Demčenko, Vitásek.