„Sokolov je stále ve hře o postup, v tabulce je šestý a společně s námi, Jihlavou, Bohemians, Karvinou a Zlínem živí postupové šance,“ tvrdí kouč Army Svatopluk Habanec a pokračuje: „Má v kádru několik hráčů, kteří hráli i v Ústí, jako Hanzlík, Bučko či Vrtělka. První jarní  duel podlehl Sokolov 0:1 v Brně a potom vedl doma se Znojmem ještě deset minut před koncem 2:0, ale nakonec se v utkání body dělily. Tudíž k nám Sokolov určitě přijede nahradit ztrátu.“

Vedoucí Arma má na kontě 38 bodů, druhá Jihlava 34, Bohemians mají na kontě 33 bodů, čtvrtý Zlín nabíral 30 bodů, pátá Karviná 29 a šestý Sokolov má o deset bodů méně než Arma.

„Chybět nám bude stále Gulajev, pro čtyři žluté nemůže nastoupit Jablonský a dlouhodobě zraněný je Hyčka. Zatím jsme na jaře se silnými soupeři dvakrát remizovali, ale nyní chceme vyhrát,“ plánuje Svatopluk Habanec.

Z týmu Sokolova do Mostu přestoupil jeho nejlepší střelec podzimní části  Mlika, ale na západ Čech zamířil kanonýr Strnad z Vlašimi.

„Strnad byl nejlepším střelcem podzimní části soutěže, ale u Sokolova si musíme dát pozor i Glasera. Metelku i další hráče. Sokolov má prostě kvalitní celek,“ říká ústecký kouč, který si pochvaloval návštěvu při úvodním jarním kole s celkem Jihlavy.

„Více jak dva tisíce diváků, to už v Ústí dlouho nebylo. Chtěl bych pozvat diváky i na Sokolov. Je to opravdu kvalitní celek, ale věřím, že po dvou remízách navážeme na podzimní tradici, kdy jsme doma zvítězili ve všech sedmi odehraných zápasech a tentokrát se nám podaří získat tři body,“ dodává Habanec.

V Sokolově Arma podlehla 2:3, když ještě čtyři  minut před koncem byl stav 1:1, ale ve finiši padly ještě tři branky.

„Ze šestice celků z popředí tabulky hraje doma pouze náš celek, ostatní míří za soupeři,“ všiml si Habanec.

Do Varnsdorfu míří Zlín, do Vlašimi Karviná, Znojmo přivítá Jihlavu a na celek Bohemians čeká střetnutí na hřišti v Čáslavi.