Tentokrát však čeká na hráče Českého lva o poznání těžší kalibr, Srbice jsou totiž třetí v tabulce. „Chceme vyhrát a svézt se na vítězné vlně. Uděláme pro to maximum," slíbil kouč Beran fandům.

O další body ve stejné soutěži zabojují i hráči Brné. Ti před týdnem poprvé na jaře prohráli, když padli doma s Žatcem 0:1 po PK. A ani v sobotu na ně nečeká snadný úkol, představí se totiž v Modlanech. „Soupeři se teď daří. Ale jsme v situaci, kdy potřebujeme každý bod," ví kouč Milan Česlák.

JISKRA HOSTÍ JÍLOVÉ

Ze zástupců Ústecka v 1.A třídě se doma představí jen hráči Velkého Března. Ti naposledy utrpěli výprask 0:5 v Oldřichově. „Takhle se o záchranu nehraje," uznal vedoucí týmu Jiří Ondrka. A i v sobotu bude mít Jiskra o zábavu postaráno, hostí totiž druhý tým tabulky z Jílového!

Těžké bitvy čekají i na hráče Mojžíře, kteří zajíždějí do České Kamenice a také na Střekov, jenž zamíří do Křešic. „Jsou v tabulce před námi, ale pokusíme se tam bodovat. Tým na to kvalitu určitě má," říká rázně kouč Osady Pavel Bednář.

Šlágrem 16. kola 1.B třídy bude derby mezi Přestanovem a Chlumcem. Oba týmy na jaře ještě neprohrály. „Prožíváme povedený start, teď nás ale čekají těžké zápasy s Chlumcem a v Jiříkově. Až v nich se ukáže, jak na tom jsme," ví kouč Přestanova Roman Kratochvíl.

Fotbalový víkendKrajský přebor: Sobota: 16.30: Modlany – Brná. Neděle: 15.00: Neštěmice – Srbice.
1.A třída: Sobota: 16.30: Velké Březno – Jílové, Libochovice – Libouchec, Česká Kamenice – Mojžíř, Křešice – Střekov.
1.B třída: Sobota: 10.30: Trmice – Union Děčín, 13.00: Benešov – Tisá, Horní Podluží – Chuderov, 16.30: Hostovice – Šluknov. Neděle: 10.30: Svádov – Soběchleby. 16.30: Přestanov – Chlumec.