„A to jsme řadu zápasů prohráli o jediný gól," řekl trenér Neštěmic Martin Beran.

Pane trenére, jste spokojen s umístěním po podzimní části?
Náš hlavní cíl je záchrana, naše umístění tomu cíli odpovídá, ale výkony patříme mnohem výše. Jako jediný tým z druhé poloviny tabulky máme aktivní skóre.

Proč tedy není bodů více? V čem váš tým tlačí bota?
Jsme nezkušení a tím nám hodně bodů nakonec uteklo. Každý zápas v této soutěži je pro nás zkušeností. Chceme hrát nadále tak, abychom se na jaře vyhnuli záchranářským starostem.

Ještě loni jste působili v 1.A třídě, jaký je rozdíl mezi ní a krajským přeborem?
Loni jsme postupovali z druhého místa. Rozdíl je to veliký, to jsme poznali hned v úvodu soutěže, soupeři jsou kvalitní a mají minimálně slabých míst.

Ve vašem týmu se v koncovce nejvíce prosazoval Lukáš krok, který dal téměř polovinu gólů. Jste s ním spokojený?
Lukáše bych chtěl pochválit za jeho tréninkovou píli, ostatní by si z něho mohli vzít příklad. Je to druhý nejlepší střelec soutěže, který maká na tréninku a to se projevilo i v zápasech. Jediné, co mi vadí, a to nejen u Lukáše, je přenášení návyků z futsalu do velkého fotbalu. Jsou to diametrálně odlišné sporty.

Našel jste během podzimu ideální sestavu?
Chvíli nám to trvalo, než jsme našli osu týmu. Ta se dokončila po příchodu Láchy a Nováka. Nikdo nás kromě Litoměřic fotbalově nepřehrál.

Co říkáte výkonům mládežnického talentu Patrika Láchy?
Chtěl se u nás odrazit ode dna, ale asi byl i sám překvapený kvalitou soutěže. Z mého pohledu tolik nevynikal, ale zapracoval se do týmu a hodně nám pomohl. Je vidět, že je to kvalitní fotbalista.

Jaké zápasy se vám podařily a které naopak byly nic moc?
Většinou dobré byly ty venku, v Milešově a Horním Jiřetíně, tam to bylo pro soupeře na ručník. Nepovedlo se nám vystoupení s Litoměřicemi, ty nás přehrály po všech stránkách. Chtěli bychom vyhrávat i doma a ukázat fanouškům, že fotbal umíme.