„Bylo to fotbalové fiasko. Nevyšlo nám vůbec nic, byli jsme pro smích,“ láteřil po utkání v Bílině kouč Českého lva Martin Beran. Důvod byl jasný, jeho tým právě schytal krutý výprask 0:9!

„Přijeli jsme si pro pořádnou koledu. Vůbec nám nezahráli stopeři. Domácí chodili do brejků, naši hráči je nezachytávali a dostávali jsme jeden gól za druhým. Stopeři vypadali, jako kdyby přijeli na výlet,“ zuřil trenér Neštěmic. Pak už ale klidnějším hlasem dodal: „Nedá se nic dělat, budeme to muset napravit příště doma s Krupkou.“

BRNÁ ZASKOČILA LÍDRA SOUTĚŽE

Fotbalisté Brné budou na 21. kolo soutěže naopak vzpomínat v dobrém. V roli outsidera totiž dokázali překvapit na půdě vedoucích Hrobců a po výhře 2:1 udělali důležitý krok k záchraně.

„Jeli jsme k nim s cílem bodovat a potvrdit zlepšené jarní výkony, i když jsme věděli, že to bude těžké a že nám na podzim dali devět branek doma,“ povídal kouč Brné Milan Česlák.

Jeho tým šel brzy do vedení 2:0, které udržel až do přestávky. „Měli jsme více šancí a kdybychom v 60. minutě vedli 4:0, nikdo se nemohl divit. Jenže Bartoš, Gibala ani Asan neuspěli a domácí pak kopali penaltu, kterou Satek zlikvidoval,“ vyprávěl trenér Brné.

Snížení se favorit přece jen dočkal. „Vrátili se do hry šťastnou tečí, ale závěr už jsme zvládli. Jsou to pro nás zlaté tři body, Velikonoce se nám povedly,“ zářil Česlák spokojeností.

Bílina – Neštěmice 9:0 (4:0)Branky: Tůma 6, Katrenič 2, Procházka. Rozhodčí: Prágl. ŽK: 4:1. Diváci: 150.
Neštěmice: Čermák – Lehký, Hrabánek (70. J. Reischel), Holly, Velek (46. Klier) – Stukheil, Vlasák, Maštalíř, Krok – Duna (10. Stehlík), Růžička.

Hrobce – Brná 1:2 (0:2)
Branky: P. Slavíček – Heřman, Králík z PK. Rozhodčí: Matas. ŽK: 4:4. Diváci: 75.
Brná: Satek – Večeřa, Prousek (72. Michajlov), Heřman, Smetana (67. Paseka) – Bartoš, Králík, Asan, Malec (88. Guth) – Demčenko, Gibala (90. Gajdarski).