Fotbalisté Neštěmic ztratili vyhraný zápas. Byli lepší, deset minut před koncem vedli, přesto nakonec neberou ani bod. V krajském přeboru s Modlany prohráli 4:5.

Domácí vstoupili do zápasu aktivně, v úvodu drtili soupeře, jenže svou převahu nedokázali vyjádřit gólově. Kanonýr Krok potvrdil své letošní trápení, naopak hosté z prvních dvou střel na branku dvakrát udeřili. Domácí sice dokázali ze sílícího tlaku dvěma slepenými brankami srovnat, jenže hosté byli mimořádně produktivní a ze třetí střely na branku si dokázali vzít vedení zpátky.
„Trenéři i rozhodčí objektivně přiznali, že poločasové vedení Modlan bylo nezasloužené. Byli jsme lepší, jenže na to se nehraje. V 15. minutě to mělo být 3:0, bohužel nedáváme tutovky,“ láteřil po zápase neštěmický trenér Beran.

„Modlany daly ze tří střel tři góly, i když jsme dokázali svou aktivitou zápas zvrátit a deset minut před koncem už jsme začínali pomýšlet na body, nakonec nemáme znovu ani jeden,“ dodal.

SMOLNÝ ZÁVĚR

Neštěmice dokázaly ve druhé půli zápas otočit, Procházka z penalty srovnal, devět minut před koncem se prosadil i Stukheil, ani to ale nakonec fotbalistům Lva nestačilo. Už za tři minuty přišla vyrovnávací branka, která však byla velice sporná a těžko říct, zda míč skutečně překročil brankovou čáru, v poslední minutě rozhodl hlavičkou hostující Kousal.

„Vyrovnávací gól byl hodně sporný a já osobně si myslím, že brankář dokázal míč vyrazit ještě před brankovou čárou. Z lavičky ale nechci soudit a budu se muset podívat na záznam,“ hodnotil inkriminovaný moment Martin Beran.

„Výkon byl dobrý, směrem dopředu si nemohu stěžovat, ale v obraně děláme strašné chyby a dostáváme moc gólů. Dát čtyři branky a přesto prohrát, to je prostě strašné. To se nám v krajském přeboru stávat nesmí,“ uzavřel.

FOTBALISTŮM BRNÉ SE DAŘÍ

Brná zažívá v krajském přeboru fotbalistů o mnoho lepší podzim, než v loňské sezóně. Za výhru 3:1 v Bílině jí přibyly do tabulky další tři body. Na kontě tak má po polovině podzimní části už 15 bodů, což je více než dvojnásobek za celý loňský podzim.

V Bílině začala Brná dobře a po celý 1. poločas byla lepším týmem. Skóre otevřel Králík, domácí ale z ojedinělé šance po rohu srovnali, míč nešťastně tečoval jeden z hráčů hostů. „Celý první poločas jsme byli jasně lepší, bohužel domácím vyšla jedna ze dvou standardních situací, do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu,“ popisoval průběh utkání Tomáš Heřman, jemuž připadla při neúčasti Milana Česláka role hrajícího trenéra Brné.

Úvod druhé půle zastihl v lepším rozpoložení domácí tým, který si vypracoval několik šancí, žádnou však proměnit nedokázal. Soupeře pak dokonale ztrestal opět Králík, jenž z přímého kopu poslal Brnou podruhé do vedení. Od té chvíle hosté převzali otěže utkání, které dokázali dovést do vítězného konce. Pojistku přidal střídající Betka.

„Začátek druhého poločasu jsme prospali, domácí byli lepším týmem, naštěstí jsme neinkasovali. Po gólu Králíka jsme se ale probudili a zbytek zápasu už jsme si pohlídali,“ těšilo Heřmana. Brná se tak zatím vyhřívá na 4. místě tabulky, v dalším kole přivítá doma rezervu Litoměřicka.

Krajský přebor, 8. kolo: 
Neštěmice – Modlany 4:5 (2:3).
Branky: 30. Reischel, 32. Martínek, 65. Procházka (pen), 81. Stukheil – 12. Kupka, 20. Vavrinec, 34. Dragoun, 84. Šípek, 90. Kousal
Rozhodčí: Holec. ŽK: 3:4. Diváci: 110.
Neštěmice: Čermák– Hönl, Klier, Procházka, Hrabánek – Lehký (40. Stukheil), Memeti, Reischel, Wajshajtl – Martínek,Krok (60.Maštalíř)

Bílina – Brná 1:3 (1:1).
Branky: 29. Baran – 23., 54. Králík, 81. Betka.
Rozhodčí: Menšík. ŽK: 3:4. Diváci: 100.
Brná: Satek – Koranda, Bartoš, Heřman, Guth – Gaydarski, Smetana (79. Betka), Čapek, Asan (88. Paseka) – Králík, Demčenko J.