„Na půdu Vilémova pojedeme s cílem bodovat. Víme, že nás čeká těžký soupeř, se kterým jsme v zimě na děčínském turnaji prohráli 2:4. To jsme ale hráli v kombinované sestavě," říká kouč Českého lva Martin Beran.

Jeho svěřenci absolvovali v týdnu generálku na Střekově, kde remizovali po přestřelce 4:4. I proto se v posledních dnech soustředili hlavně na zlepšení obranné fáze. „Hodně jsme na tom pracovali. Je jisté, že obranná řada nastoupí v jiném složení, nechceme ve Vilémově udělat ostudu," říká kouč Neštěmic.

Tradiční rozestavení 4 – 4 – 2 se ale podle jeho slov nezmění. „Na Střekově jsme první poločas zkusili hrát v jiném rozestavení a nedopadlo to dobře. Vrátíme se tedy k tomu tradičnímu. Preferuji útočný fotbal," říká Beran.

Neštěmice bohužel nepojedou do Vilémova v plné síle. „Ren se nám zranil a bude několik týdnů chybět. Zraněný je i Novák a Černohorský je na dovolené. Navíc nám budou chybět i vykartovaný útočník Martínek a brankář Dráb," vyjmenoval kouč Beran ztráty Českého lva.

Podle jeho slov ale mohou Neštěmice i přes absence pomýšlet na dobrý výsledek. „Ve Vilémově chceme zvítězit, ale uvidíme až podle průběhu utkání. I s bodem bych byl asi spokojený, protože hned v dalším kole nás doma čeká silný Děčín," říká trenér.

A na co si musí fotbalisté Neštěmic dát největší pozor? „Určitě na standardní situace, na Střekově jsme po nich dostali hned dva góly. Musíme se proto vyvarovat zbytečných faulů a hrát jednoduše," nabádá Beran, jehož tým se chce v letošní sezoně hlavně zachránit. „To je náš cíl číslo jedna. A také zkonsolidovat kádr," dodává.