Po těsné porážce na půdě Varnsdorfu nestačil obhájce loňského prvenství v domácím prostředí ani na Znojmo, kterému překvapivě podlehl 1:2. „Někteří hráči mě velice zklamali nasazením, nebyli snad ani zpocení. Buď začnou hrát více agresivně, nebo budou sedět na lavičce," nebral si po utkání servítky trenér FK Ústí Svatopluk Habanec.

Arma přitom měla dobrý vstup do zápasu a od začátku se dostávala do šancí. Benčík ale ve 3. minutě napálil jen tyč a o čtvrt hodiny později trefil Čtvrtníček z malého vápna jen brankáře Hrubého. Po půl hodině hry znovu pálil ústecký útočník, jeho střelu vyrazil gólman Znojma k nohám Peterky, který pálil trestuhodně nad.

„Kdyby to po úvodních dvaceti minutách bylo 2:0 pro nás, tak se nikdo nemohl divit. Šance Benčíka, Peterky i Čtvrtníčka jsme ale bohužel nedokázali proměnit," litoval Habanec.

Znojmo se osmělilo ve 34. minutě, Okleštěk pálil nad bránu. Druhou šancí už ale hostující záložník nepohrdl. V 59. minutě převzal míč od Nepožitka a tváří v tvář gólmanovi Novákovi nezaváhal – 0:1.

Otřesení Severočeši měli od té chvíle problémy sami se sebou a do šancí se nedostávali. Naopak, v 81. minutě pečetil výhru Moravanů Helísek, jehož střelu si brankář Novák nešťastně srazil do brány. Na druhé straně pak sice po dlouhém autovém vhazování Dvořáka a prodloužení Gulajeva vykřesal povedenou ranou jiskřičku naděje Volek, na víc už ale Ústečanům nezbyl čas.

„Je to pro nás velice cenné vítězství z venku. Podali jsme velice kvalitní výkon a Ústí jsme až na standardní situace do žádné vyložené šance ze hry nepustili. Klukům musím za výkon poděkovat," řekl k utkání spokojený trenér Znojma Leoš Kalvoda.

FK Ústí nad Labem – 1. SC Znojmo 1:2 (0:0)

Branky: 86. Volek – 58. Okleštěk, 81. Helísek. Rozhodčí: Lerch – Hock, O. Černý. ŽK: 3:3 (Štrbák, Čtvrtníček, Gulajev – Vašíček, Nepožitek, Buchta). Diváci: 863.

FK Ústí: Novák – Zeman, Valenta, Štrbák, Folwarczny – Peterka (64. Dvořák), Dragoun (79. Džuban), Hrošovský, Benčík (67. Gulajev) – Volek, Čtvrtníček. Trenér: Habanec.

Znojmo: Hrubý – Sukup, Yonov, Avdič, Mudra – Lacko, Buchta – Helísek (88. Lukáš), Nepožitek, Okleštěk (90+3. Odehnal) – Vašíček (84. Mandula). Trenér: Kalvoda.