Fotbalisty Ústí čeká v neděli v podvečer náročný úkol. Představí se totiž v Českých Budějovicích, které jsou jedním z kandidátů na postup, navíc budou chtít zaváhat remízové zaváhání z minulého kola, které na 1. místo o skóre posunulo Opavu.

„Nastala doba, kdy už se tabulka začíná trochu trhat, takže je skvělé, že jsme doma porazili Znojmo,“ těší trenéra Ústí Jiřího Skálu. Tomu však přibývají vrásky na čele, když přemítá nad sestavou do Budějovic. „Nebude to jednoduché, vypadl Peterka, který má čtyři žluté karty, uvidíme, jak to bude s Pimparou,“ naráží Skála na skutečnost, že stoper Ústí kvůli zranění v zápase se Znojmem střídal.

VARIANTY UŽ MÁ

„Mělo by jít o podvrtnuté koleno, pravděpodobně nám tedy bude chybět střední obránce, na což budeme muset reagovat. Máme ale dostatek času reagovat. Tři dny jsou dlouhá doba na to, vymyslet jinou variantu. Já ji už v hlavě mám, ale nejdříve s ní chci obeznámit hráče,“ mlží Skála před těžkým duelem.

„Navíc chybí Martykán, takže nás bude zhruba čtrnáct, pořád se to ale hraje v deseti, takže myslím, že to dáme dohromady,“ uzavírá optimisticky.

Pokud Arma naváže na dobrý výkon se Znojmem, mohla by pomýšlet na překvapení. Obrovské problémy dělal obraně Znojma Kacafírek, branku si připsal druhý útočník, střídající Matějka. To je pro Ústí dobrá zpráva.

Že ale utkání u favorita z jihu Čech nebude snadné připouští i dvoubrankový střelec proti Znojmu Daniel Richter: „V Budějovicích to bude těžký zápas, je ale důležité, že jsme zvládli domácí utkání a bude se nám hrát o něco lépe.“ Utkání začne v Jihočeské metropoli v neděli v 17 hodin. Překvapí Arma a přiveze nějaký bod?