„Soupeř byl lepší, my jsme zdaleka nebyli kompletní, chyběla nám celá obranná čtveřice a průběh zápasu byl jednoznačný. Domácí vyhráli zcela zaslouženě. Chtěli jsme jim o trochu více vzdorovat, ale nešlo to," uznal po zápase v rozhovoru pro Českou televizi trenér Army Jiří Skála.

O porážce jeho týmu bylo jasno už v poločase. Hráči Sigmy se do zraněním zmítaného soupeře zakousli od začátku a po čtvrt hodině vedli 2:0. Jako první se v 8. minutě trefil Plšek, když si ve vápně zpracoval míč a poslal ho k tyči. O sedm minut později pak přidal druhý gól Chorý a stejný hráč se trefil i krátce před přestávkou, kdy zakončoval do úplně prázdné brány.

„Vstup do zápasu byl pro nás nejhorší možný. Brzy jsme dostali první gól a pak i druhý. Je to těžké, chybí nám spousta hráčů, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Ve druhém poločase musíme více bránit a nedostat další góly," povídal v poločasové přestávce útočník Army Lukáš Pouček.

Na jeho slova ale nedošlo, ve druhé půli Arma inkasovala ještě dvakrát. „Bohužel se nám zranil další obránce, takže už nás zbylo jen devět, s Pavlem Moulisem deset. Výhodou ale je, že jsme hráli už ve středu a máme tak dostatek času zregenerovat a dát se trochu dohromady," dodal na závěr zklamaný kouč FK Ústí Jiří Skála.

Sigma Olomouc – FK Ústí 5:0 (3:0)Branky: 8. a 60. Plšek, 15. a 43. Chorý, 57. Falta. Rozhodčí: Severýn – Hrabovský, Myška. ŽK: 3:0 (18. Petr, 37. Plšek, 70. Yunis). Diváci: 1246.

Olomouc: Buchta – Sladký, Radaković, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (60. Buchvaldek), Houska, Petr, Plšek, Falta (75. Štěpán) – Chorý (60. Yunis). Trenér: Jílek.

Ústí: Tvrdoň – Pícha (54. Hošek), Seidl, Zukič, Leibl – Kateřiňák, Martykán – Miskovič (76. Kunc), Mysliveček, P. Výborný (82. Fábera) – Pouček. Trenér: Skála.