„Svůj konec respektuji, popravdě, byl jsem na to připravený. Přeji Neštěmicím hodně štěstí a ať se vyhnou bojům o záchranu. Jako místní jim fandím a když budou potřebovat pomoct, tak jsem ochotný," řekl po svém odvolání trenér Beránek.

Vaz mu nejspíše zlomily bídné podzimní výkony Českého lva. Ten se v první polovině krajského přeboru výsledkově trápil a nakonec skončil až na jedenáctém místě tabulky s pouhými patnácti body na kontě!

Vytáhnout tým z bryndy se nyní pokusí staronová tvář – Martin Beran. Dosavadní kouč Střekova strávil už dříve v Neštěmicích čtyři sezony, pak byl ale od mužstva, rovněž kvůli nevydařeným výsledkům, odvolán.

ZNÁMÉ PROSTŘEDÍ

„Vedení klubu mě oslovilo, jestli bych se chtěl vrátit a já na to po úvaze kývl. Neštěmice jsou pro mě srdeční záležitost," vysvětlil Martin Beran a pokračoval: „Mužstvo je prakticky stejné, jako když jsem odcházel. Většinu hráčů tady dobře znám. Už mám za sebou i první tréninky, kde byla účast hojná. Těším se na to. Cílem bude dostat se co nejdříve ze spodních vod do klidného středu tabulky."

Otázkou nyní zůstává, kdo bude trénovat hráče Osady. Aby se zajímavý kruh definitivně uzavřel, musel by Martin Beránek dostat nabídku ze Střekova.

„Probírali jsme to na schůzi a nějaká jména už padla. Není to ale nic rozhodnutého, nechceme výběr kouče uspěchat. Začínáme až 31. ledna a do té doby se rozhodneme. Nejprve ale určitě oslovíme bývalé trenéry a lidi, kteří mají ke Střekovu nějaký vztah," vysvětlil člen vedení Střekova Petr Čítek.

Přečtěte si i článek o tom, jak byl kouč Beran kdysi odvolán z Neštěmic: Pikantní rošáda v Neštěmicích! Berana nahradí hráč Střekova