Fotbalista Mladé Boleslavi hrál na jaře druhou ligu v Kolíně, s Ústím ale trénuje už od začátku přípravy a nyní zbývá už jen zpečetit jeho hostování na severu Čech.

„V létě jsem se měl zapojit do přípravy s A týmem Mladé Boleslavi, ale rozhodl jsem se, že by bylo ještě lepší hrát někde pravidelně druhou ligu. Pak se mi ozvalo Ústí a přišel jsem sem na zkoušku," prozradil sympatický mladík, jak probíhaly námluvy s Armou.

Co si od angažmá na severu Čech slibujete?
Slibuji si od toho, že bych mohl pravidelně hrát. Zatím to vypadá dobře, trenér mi říkal, že je to na dobré cestě. Doufám, že uděláme co nejlepší týmový úspěch a já se tady ukážu a třeba se zase v kariéře posunu někam výše.

Co víte o FK Ústí nad Labem?
Vím, že se tady dříve hrálo o nejvyšší příčky, ale nebyl tu vhodný stadion a proto tým nepostoupil do první ligy. Teď už tady ale je, tak nám nezbývá nic jiného, než poskládat dobrý kádr, nějak to tady stabilizovat a postupem času se dostat třeba až do první ligy.

Loni jste nastupoval v Kolíně, který z druhé ligy sestoupil. Zahrál jste si i proti Armě?
Odehrál jsem tam třináct zápasů ze čtrnácti v základní sestavě, hrál jsem i v Ústí. Dostali jsme tu pět gólů (1:5), byl to jeden ze dvou zápasů, které se nám na jaře vůbec nepovedly. Ale nikdo z kluků v kabině se mi teď kvůli tomu výsledku neposmíval. V tabulce jsme sice skončili poslední, ale přesto jsme byli většině soupeřů rovnocenným soupeřem. Je škoda, že jsme měli po podzimu velkou ztrátu, protože jsem tam poznal spoustu dobrých lidí.

Jak na vás působí parta v kabině Ústí nad Labem?
Parta je dobrá, kluci jsou super a není tam nikdo, kdo by si na něco hrál. Všichni táhnou za jeden provaz, a pokud to přeneseme na hřiště, tak to bude dobré.

Jaké má podle vás Ústí šance v novém ročníku Národní ligy?
Co jsem tak koukal, tak start loňského ročníku se Ústí moc nepovedl, což se stává. Nahoře asi bude hrát Varnsdorf, Hradec Králové a České Budějovice, ale všichni soupeři jsou určitě hratelní, jde jen o to udělat nějakou sérii výher a pak se mužstvo chytí. Můžeme klidně skončit ve středu tabulky, i výše.

Asi jste přišel i s cílem zviditelnit se a prosadit se do prvoligového kádru, je to tak?
Nechci, aby to vyznělo tak, že jsem tady jen pro to, abych se ukázal. Určitě bych tady ale rád zanechal dobré jméno a postupem času bych se chtěl dostat do kádru Mladé Boleslavi. Podobně to zažil Lukáš Vraštil. Dostat se do ligy je samozřejmě cíl každého fotbalisty.

Máte nějaký fotbalový vzor?
Vzor nemám, ale mým oblíbeným týmem je FC Liverpool a nejvíce z hráčů se mi líbili Steven Gerrard a Raheem Sterling. Oba teď v klubu skončili, budu je ale určitě dál sledovat.