Fotbalistům Trmic zhořkl návrat domů, Přestanov si vykoledoval desítku, dál tápou i Chabařovice, překvapivě prohrál i Chlumec a Chuderov z popředí tabulky. Zvítězit zvládly jen Hostovice a Svádov.

HOŘKÝ NÁVRAT DOMŮ

Trmice se mohly po rekonstrukci kabin konečně po 6 zápasech venku vrátit na domácí pažit. Jenže hosté z Dobkovic jim návrat řádně znechutili, nadělili domácím bůra a odvezli si všechny body za výhru 5:0.

„Podali jsme ostudný výkon. Chyběla bojovnost, nápad, chuť hrát o body. Po těch výhrách venku předvedeme doma takový výpadek. Je to pro mě zklamání, mysleli jsme si, že se soupeř porazí sám,“ řekl po utkání trmický kouč Pavel Čapoun.

ZAVÁHÁNÍ LÍDRA

Fotbalisté vedoucího Chuderova zajížděli ke šlágru kola do Děčína. Čtyřmi brankami je popravil domácí kanonýr Murdych, Chuderovští si odvezli porážku 5:1. „Murdych je výborný, gólový hráč. Je jeden z nejlepších v celé soutěži,“ vyzdvihl kvality domácího střelce Roman Tikovský, trenér Chuderova.

Fotbalisté Libouchce se radují z branky.
Libouchec vyhrál válku, Střekovu ubývají absence

„My se na něj ale nijak speciálně nepřipravovali. Chtěli jsme hrát naši hru, bohužel nám nejspíš ublížily poslední dvě vysoké výhry, protože si hráči mysleli, že to půjde samo. Kdyby byl poločas 8:0 pro domácí, nikdo by se nemohl divit,“ nebyl spokojen. Za stavu 5:0 obstaral kosmetickou úpravu střelec Chuderova David Řezníček.

PŘESTANOV TRÁPILA VELKÁ MARODKA

Přestanov krutě doplatil na absence klíčových hráčů. Kromě zraněného střelce Dvořáka chyběli i další stěžejní hráči ze středové osy hřiště, a byť Přestanov rychle vedl, Šluknov nakonec zdemoloval nebohého soka 10:1 a posunul se do čela tabulky.

„Jsem velice zklamaný. Jedna věc je, že nám chybělo dost důležitých hráčů, na druhou stranu i s poločasovým výsledkem 3:1 se dalo něco dělat. Dostali jsme ale gól na 4:1 a hráči se na to vykašlali. Odchodili to, nikdy jsem je takhle odevzdané neviděl,“ hodnotil smutně trenér Přestanova Roman Kratochvíl.

CHLUMEC DOPLATIL NA ŠPATNOU KONCOVKU

Zaváhání Chuderova k posunu na 2. místo nevyužili fotbalisté Chlumce. Ti sice herně dominovali v Březinách, jenže šílená koncovka je stála všechny body, domácí vyhráli 3:2. Chlumeckým nepomohla ani více než poločas dlouhá přesilovka. „Těžko se hodnotí utkání, v němž jsme byli jasně lepší, ale vyhořeli jsme v koncovce,“ zoufal si lodivod chlumecké bárky Petr Škvor.

SK Brná - Litoměřicko B 3:2 PK.
FOTO: V Brné padaly krásné branky, hlavní roli sehrály penalty

„Domácí se po vyloučení za stavu 2:1 zatáhli ještě víc, o fotbal se ani nesnažili a odkopávali jeden míč za druhým,“ hodnotil domácí taktiku. Březinám se navíc povedl rychlý brejk, po němž navýšili na 3:1, jednu branku pak sudí Chlumci neuznali kvůli domnělému faulu, gól naděje přišel až příliš pozdě, v 90. minutě.

DERBY PRO HOSTOVICE

Souboj dvou ústeckých celků Hostovic s Chabařovicemi vyzněl 4:0 pro domácí Hostovice. Ty si rozdělily gólovou porci rovnoměrně do každého poločasu.

„Chtěli jsme vyhrát, protože víme, jaká je tabulka, máme teď lehčí soupeře a chceme atakovat její čelo. Hosté se ale snažili, zápas rozhodla neproměněná penalta,“ řekl po utkání hostovický Löffler.

Podobně viděl zápas i trenér hostů Aleš Miltner. „Jsem spokojen s bojovností, bohužel jsme nedali penaltu, což byl asi zlomový moment utkání.“

SVÁDOV TĚŽIL Z NOVÉ FORMACE

Fotbalisté Svádova si připsali další vítězství v 1. B třídě. Po suverénním výkonu přehráli Heřmanov 7:3. Utkání rozhodla první půle, kterou domácí vyhráli 5:0, svou laxností sice pustili Heřmanov zpět do zápasu, za stavu 5:3 však znovu zabrali a přidali dvě pojišťující trefy.

„Zkoušeli jsme nové rozestavení, se kterým se sice hráči chvilku sžívali, nakonec nám ale přineslo očekávané ovoce,“ těšilo domácího trenéra Michala Doboše. „Z naší formace jsme sbírali míče a přecházeli do rychlých brejků, do žádných tutovek jsme soupeře nepustili. Je sice pravdou, že nám tam spadlo téměř vše, to k tomu ale patří,“ dodal.

„Za stavu 5:0 jsme zbytečně hosty pustili zpět do zápasu. Hrát někde profesionálně, měly by za tohle padat pokuty,“ glosoval Doboš nekoncentrovanost svého týmu.

„Vítězství je to ale zasloužené, ke zlepšení soupeře jsme přispěli my sami, jinak jsme měli zápas pod kontrolou,“ uzavřel kouč Svádova.

Trenér Neštěmic Martin Beran.
Neštěmice prohrály pátý zápas v řadě. V Jiřetíně bojovnost porazila fotbalovost