„Je to škoda, chtěli jsme skončit do dvanáctého místa. Tým jsme měli poskládaný dobře, ale nevyhnula se nám zranění a pokles formy," litoval asistent trenéra Michal Toman.

Jaké faktory rozhodly o tom, že jste skončili až poslední?
Hlavním problémem byla téměř nulová zimní příprava, jestli jsme absolvovali dva tréninky, tak je to moc. Dále nás trápila zranění, která postihla stabilní hráče základní sestavy. Nedařilo se zejména skloubení týmu mezi mladými a staršími hráči, každým zápasem se sebedůvěra hráčů snižovala a ti se upínali jeden na druhého a spoléhali, že to starší vezmou na sebe.

Kdo během sezony patřil k oporám vašeho týmu a kdo naopak nepodal ideální výkony?
Na tom, jak jsme dopadli, mají podíl všichni hráči. Mezi opory patřili Radek Liška, Vojta Machek a Michal Malý, který byl u nás na hostování a stal se naším nejlepším střelcem. Zklamaní jsme ale z přístupu hráčů k zápasům, od nových tváří jsme čekali více.

Které zápasy se vám povedly?
Nejlepší zápasy jsme sehráli v Soběchlebech (5:0), s Malšovicemi (5:1) a v Trmicích (1:1). Tam jsme byli jen v jedenácti lidech a hrát musel i trenér Ota Liška, kluci nechali na hřišti vše.

A na která utkání nebudete vzpomínat v dobrém?
Výsledkově se nám nepovedly zápasy v Heřmanově, doma se Soběchleby a hlavně v Mikulášovicích, kde jsme měli vyhrát, vedli jsme, ale nedisciplinovaností jsme dohrávali v devíti a nakonec prohráli. To byl zlomový okamžik v boji o záchranu.

Kdy zahájíte přípravu na novou sezonu a jak bude probíhat?
Přípravu zahájíme 3. srpna. Trénovat chceme dvakrát týdně a v plánu máme dva přátelské zápasy.

Dojde na změny v kádru?
Skončil u nás trenér Ota Liška, místo něj povedu přípravu já společně s předsedou Rudou Glaserem. Na odchodu je Malý a nevíme, zdali bude pokračovat Radek Liška. Tým naopak posílí čtyři až pět hráčů z B týmu, který jsme z důvodu malého počtu hráčů nepřihlásili do soutěže.

Jaké ambice budete mít?
Chceme hrát do pátého, šestého místa, vše se ale bude odvíjet od startu do soutěže a také od toho, jak se nám povede do týmu zapracovat nové hráče z B týmu.