„Od začátku jsme byli lepší a bylo otázkou času, než dáme první gól. Soupeř působil odevzdaným dojmem, moc často se na naší půlku nedostal,“ povídal trenér domácích Roman Tikovský.

Velikonoční víkend si diváci v Chuderově užili dosyta. Slavnostní výkop obstaral plyšový zajíc v životní velikosti a pak už diváci sledovali jednu branku za druhou. „Hráli jsme dobře a řadu dalších šancí jsme zahodili. Ale myslím, že diváci si celé dopoledne užili,“ dodal Tikovský.

Asistent trenéra potápějící se lodi z Tisé Jan Povejšil hledal slova těžko. Jeho svěřenci se v soutěži ztrapnili podruhé za sebou a se sedmi body jsou prakticky bez šance na záchranu.

Přestanov – Chlumec 1:2.
FOTO: Dvanáct gólů za půli! Tisá předvedla kolaps roku. Chlumec otočil v derby

„V zimě jsem říkal, že zázraky se občas dějí, ale teď je vidět, že nedějí. Hrůza Tisé pokračuje,“ uznal a povídal dál: „Od první minuty bylo jasné, jak to dopadne. Přišlo mi, že hráči jeli do Chuderova na výlet. A to ještě gólman minimálně šest tutovek chytil. Nescházíme se. Jsem zklamaný z přístupu i atmosféry v týmu.“

Podobné trápení jako v Tisé, ale bez rekordních přídělů, prožívají v jarní části sezony hráči Trmic. Mužstvo Pavla Čapouna prohrálo tři zápasy v řadě a klesá tabulkou.

To Chlumec už je naopak čtvrtý! „Odehráli jsme nejméně povedené utkání v jarní části. Bohužel jsme byli skoro bezzubí v útočné fázi,“ litoval lodivod Petr Škvor po hubené výhře 1:0 až po penaltách.

Skupina A: Chuderov – Tisá 11:0 (5:0)Branky: M. Rohlík 4, Zvonek 2, Moučka 2, Řezníček, Šindelář, Fousek. Rozhodčí: Matys. Bez karet. Diváci: 50.

Trmice – Benešov 0:3 (0:1)
Branky: Kolář 3. Rozhodčí: F. Černý. ŽK: 3:4. Diváci: 50. Chlumec – H. Podluží 1:0 po PK. Rozhodující PK Kapoun. Rozhodčí: Holly. ŽK: 3:0. Diváci: 80.

Union Děčín – Hostovice 4:3 (1:1)
Branky: Galaš, Brázdil, Sejkora, Očipka z PK – Černohorský 2, Kodat. Rozhodčí: Dušek. ŽK: 2:2. Diváci: 40.

Jiříkov – Přestanov 4:0 (1:0)
Branky: Novák 3 (1 z PK), Heinrich. Rozhodčí: Červený. ŽK: 1:1. Diváci: 100.

Skupina B: Svádov – České Kopisty 3:4 po PK (1:2)
Branky: Janouš, Vošahlík, Pittner – Burza, Rážek, Podaný. Rozhodčí: Jirsák. ŽK: 1:0. Diváci: 20.