„Hráči odvedli na podzim výborné výkony," chválil své svěřence kormidelník Brné Milan Česlák.

Pane trenére, jaké hodnotíte to, co tým na podzim dokázal?

Postavení v tabulce hovoří za vše. Chtěli jsme hrát v horní části tabulky, první místo je příjemný bonus. Celý podzim se nám dařilo. Vše fungovalo, jak tým, tak fungování a věci kolem toho.

Čím to je, že jste letos hlavním aspirantem na postup do krajského přeboru?

Už v minulé sezoně jsme měli na podzim velice dobrý začátek, ale pak přišla zranění klíčových hráčů. To se nám letos naštěstí vyhnulo, výkony šly postupně nahoru, naše hra měla stoupající tendenci.

Je někdo, kdo svými výkony vyčníval ze sestavy?

Tým fungoval jako celek, nemuseli jsme do toho zasahovat. Jak se říká, vítězná sestava se nemění. Osa týmu kolem Tomáše Heřmana, Gibaly, Šťástky a kapitána Smetany zůstala zdravá. Myslím si, že máme velice kvalitní tým, snad to potvrdíme i v jarní části sezony.

Co říkáte na případnou možnost postoupit do vyšší soutěže, tedy krajského přeboru?

Na postup je v soutěži více adeptů, například bojovné Jílové a velmi dobře hrála i rezerva Lovosic. Pro nás je prioritou hrát v horních patrech tabulky, případnému postupu se ale nebráníme. Záleželo by na dalších okolnostech, je hodně týmů na málo kvalitních fotbalistů.

Nebudou vás ostatní týmy v jarní části nahánět?

Nechceme se dostat pod tlak, že musíme. Chceme jít na jaře zápas od zápasu, musí fungovat kamarádství.

Zpátky k podzimu: Jaké zápasy se vám nepovedly?

Hlavně utkání v Pokraticích, kde jsme měli hodně moc šancí, ale prohráli jsme 0:1. Pak i zápas v Děčíně, ale tam to bylo o osobě rozhodčího.

A kdy jste byl naopak spokojený?

Těžko vybírat. Byly hodně zápasů, kdy nám to tam padalo. Vyrovnané a vyhecované utkání jsme sehráli s Jílovým. Podařilo se nám otočit skóre s Mojžířem, kde jsme vyhráli 3:2. Tam se ukázal charakter mužstva, umíme bojovat až do konce. V Děčíně to bylo už 0:3, ale hráči se pořád snažili s tím něco udělat. Nakonec jsme prohráli 2:4.

Prozradíte, co čeká vaše mužstvo v zimní přípravě?

Začínáme až na konci ledna, nebudeme pospíchat, kluci si alespoň doléčí šrámy. Čeká nás soustředění a pak budeme trénovat podobně jako loni. Pokud to bude probíhat na stejné úrovni, tak se nemáme čeho bát.