Na straně beznadějně posledních Petrovic naopak zavládl smutek. „Po utkání v Přestanově jsou  asi naše dny v 1.B třídě sečteny. Nezbývá nám, než soutěž důstojně dohrát," prohlásil kouč hostujícího týmu Oto Liška.

Úvod střetnutí se hrál pod taktovkou Přestanova. „Už v páté minutě jsme šli zásluhou Kříže do vedení. Vypadalo to, že to půjde, ale další šance jsme neproměnili," sdělil Jirkovský. Navíc po půl hodině hry musel předčasně pod sprchy po druhé žluté kartě Gasiorowski. „Bylo to hodně přísné vyloučení, rozhodčí rozdával karty na všechny strany," nechal se slyšet kouč.

Druhá katastrofa z pohledu domácích přišla krátce před přestávkou, kdy se prosadili hosté z Petrovic a začínalo se od nuly. „V koncovce prvního poločasu jsme dokázali vyrovnat. Hráči po přestávce cítili, že se dá utkání vyhrát, navíc nám vše nahrávalo do karet, domácí totiž dohrávali v deseti. Bohužel se tak nestalo i když jsme druhý poločas byli jasně lepší," litoval kouč Petrovic Oto Liška.

Ve druhém poločase měli hosté hrající v přesile územní převahu. „Stálo nás to hodně sil, kluci bojovali i v deseti lidech. Soupeř chtěl bodovat, po utkání byli hráči Petrovic hodně zklamaní. Za nás se podruhé trefil Kříž, který je nebezpečný v koncovce," uzavřel trenér Jirkovský.

O tom, že rozhodly právě dvě trefy mladého útočníka Kříže nebylo pochyb. „V zápase jsme zaspali v úvodu obou poločasů a domácí útočník Kříž nás za to dvakrát potrestal," přiznal po utkání smutným hlasem petrovický Oto Liška.

Jeho tým se v dalším kole soutěže představí na půdě lídra z Velkého Března. „Pokusíme se porvat o dobrý výsledek," slibuje na závěr kormidelník týmu z Petrovic.
Fotbalisté Přestanova se v dalším pokračování 1.B třídy představí na hřišti Svádova.

Přestanov – Petrovic 2:1 (1:1).

Branky: Kříž 2 – Mareš. Rozhodčí: Holly. ŽK: 6:3. ČK: Gasiorowski (Přestanov). Diváci: 40.

Přestanov: Beneš – Vyšata, Šittler, Polák, Charvát – Gasiorowski, Tvrdík, Doležal (80. Šturm), M. Levinský (J. Levinský) – Kříž, J. Novák.

Petrovice: Zavadil – Maška, Glaser, Meduna (60. Pengl), Pešata – Machek, Král, Kopecký ,Z. Čihák – Mareš, M. Čihák.