Souboj celků, které potřebují body jako sůl, byl na programu v posledním podzimním kole 1. B třídy. Po další porážce zůstaly Trmice po sestupu z 1. A třídy na předposledním místě tabulky, když poslední jsou se ztrátou čtyř bodů Povrly.

„Hrálo se o šest bodů v tabulce, ovšem soupeř využil naše chyby, dostal se po prvním poločase do vedení 2:0 a porážku už se nám odvrátit nepodařilo," tvrdí trmický kouč Josef Mikeš a dodává:

„Sedm bodů, které jsme v podzimní sezoně získali, je hrozně málo, navíc jich stejný počet ztrácíme na tým před námi, kterým je právě Přestanov. V zimní přestávce musíme zcela určitě kádr posílit a udělat všechno pro udržení 1.B třídy v Trmicích. I když to bude samozřejmě hodně těžké," uvědomuje si Mikeš.

V Přestanově naopak po vítězství zavládla radost. „Vyhráli jsme naprosto zaslouženě, byli jsme lepším týmem. Podařilo se nám vstřelil rychlé dva góly. Při prvním vystihl Elmerich nepřesnou rozehrávku, při druhém se dostal míč od Nováka k Elmerichovi, který nezaváhal," vyprávěl kormidelník Přestanova Vincenc Jirkovský.

Poté se hra srovnala, ale dál byli nebezpečnější hosté. „Po přestávce jsme chtěli naše vedení potvrdit, ale trvalo nám to až do 75. minuty, kdy završil hattrick Elmerich. Z ojedinělé akce jsme pak inkasovali střelou z dálky. Snažili jsme se hrát v pohybu a kombinačně," chválil své svěřence kouč.

Přestanov získal tři body, v tabulce je třetí od konce se ziskem čtrnácti bodů, ale ve vyrovnané soutěži ztrácí na Brnou, která je na sedmé příčce, pouhé tři bodíky. Na oba soupeře však v jarní části čeká boj o udržení v soutěži.

Trmice – Přestanov 1:3 (0:2)

Branky: Šulc – Elmerich 3. Rozhodčí: Michek. ŽK: 2:2. Diváci: 50.

Trmice: Ajm – J. Mikeš, Melichar, Tadlánek, Nekola – Šulc, Beran, Šalda, Hrudka – Jelínek (46. Petera), Chrudimský.

Přestanov: Slanina – Vobecký, Šittler, Korbel, Černý – Doležal, Charvát (60. M. Levinský), Voráček, Gasiorowski – Novák (70. J. Levinský), Elmerich.