„Je to pořádná ostuda. Naše obrana v tomto zápase vůbec neexistovala. Takhle prohrát, to je pro mě obrovské zklamání. Budeme to muset řešit," soukal ze sebe smutný Beran.

V souboji dvou účastníků krajského přeboru se očekával vyrovnaný průběh. Jenže už o přestávce bylo všem jasné, že Neštěmice nemají šanci na úspěch. Třikrát inkasovaly a po přestávce se jejich obranná fáze zbortila jako domeček z karet. „Nastoupili jsme s mladým kádrem. Ze stabilní základní sestavy hráli jen tři lidi. To nás ale neomlouvá, u všech míčů jsme byli pozdě, nevyhráli jediný souboj," nechápal lodivod Českého lva.

Podle jeho slov mají Neštěmice problémy kvůli odchodu klíčových hráčů. „Osa obrany se nám rozpadla po odchodu Nováka a Žida. Zranění jsou Ren, Klier a Babača. Oproti podzimu chybí i Matějka, Kubaška a Svoboda. Naši odchovanci je zatím nedokážou nahradit," všiml si Beran.

Ve zbytku přípravného období tak mají Neštěmice o zábavu postaráno. „Je to facka, ale naštěstí přišla už nyní, stále se s tím dá něco dělat. Pokud ale takhle budeme hrát v soutěži, tak v ní nemáme co dělat," ví trenér. První zápas jara sehraje lev právě s Vilémovem. „Karty jsme opravdu neodkryli," dodal s ironickým úsměvem Martin Beran.

Vilémov – Neštěmice 9:0 (3:0). Branky: Soukup 3, Karasinský 2, Buriánek 2, Jägr, Dobeš.
Neštěmice: Bakiu (46. Česal) – Šmejkal, Netymach, Hůla, Bubla – Chrudimský, Paseka, Lácha, Janda – Krok, Stehlík. Střídal: Elmerich.