Právě tu dokázala letos s přehledem vyhrát devatenáctka, která doposud ani jednou neprohrála, a v součtu se včerejším vloženým kolem, kdy porazila Duklu Praha 4:3, drží fantastickou bilanci 26 výher, 2 remíz a žádné porážky. Tento výsledek znamená také postup kategorie U17, jelikož tyto dvě kategorie jsou spolu vždy provázané.

Podobně skvěle je na tom výběru U18, který ovládl krajskou soutěž dorostu už čtyři kola před koncem, v soutěži zatím ztratil pouhé dva body za penaltovou porážku na hřišti Litoměřicka. Spolu s ním pak jde o soutěž výš i výběr U16.

Mojžíř - Libouchec, I. A třída 2022/2023
FOTO, VIDEO: Hezké derby, řekl Kubec. Strádal: Zpětně ta ztráta trochu mrzí

"Hráčům i kolegům v realizačním týmu chci moc poděkovat za přístup v průběhu celé sezóny. Nebylo to pouze o jednom zápase, ale hlavně o celé cestě, která nás k úspěchu v podobě zisku titulu dovedla, hlavně ta nás dělala šťastnými a vzpomínky na celou sezónu budeme mít určitě v hlavě do konce života," líčil šťastný trenér devatenáctky Miroslav Vlasák.

„Po loňské reorganizaci, která poslala všechny naše dorosty o soutěž níže, jsme měli v klubu jasný cíl. Vrátit se tam, kam FK Ústí n. L. dlouhodobě patří. Po celý rok byla situace v U18 dost specifická. Tým tvořili hráči, kteří se neprobojovali do divizních týmů U19 a U17, takže společně trénovaly ročníky 2004-07," popisoval nejen úspěch osmnáctky, ale soudržnost celé mládeže trenér krajských mistrů Pavel Hradiský.

Skorotice B - Brná B, III. třída okresního přeboru Ústecka 2022/2023
FOTO, VIDEO: Brná řádila i na okresní úrovni, stačila jí závěrečná půlhodina

Za velkým úspěchem tak stojí intenzivní práce celého dorosteneckého úseku, což klub zdůraznil na svých webových stránkách. V příští sezóně se tak bude hrát v Ústí nad Labem druhá a třetí nejvyšší dorostenecká soutěž.