Teplický sudí ale vinu odmítá a bude se bránit. „Co se týká obvinění mé osoby, tak s ním nesouhlasím. Ničeho, z čeho jsem obviněný, jsem se nedopustil. Proti obvinění jsem podal prostřednictvím svého advokáta stížnost. Jsem přesvědčen, že v rámci řádného zákonného procesu budu mít příležitost se očistit a vrátit se k aktivnímu řízení fotbalových zápasů v pozici rozhodčího,“ pevně věří Vitner.

Ten také Deníku popsal, jak vše probíhalo. „Byl to asi standardní postup. Předání, usnesení o obvinění, zadržení. Druhý den výslech a propuštění,“ konstatoval. Obvinění se týká údajnéhopřijeté úplatku. „Nikdy jsem se nesetkal, aby mě někdo nabízel úplatky v rámci ovlivnění zápasů,“ zdůraznil.

Miloš Vitner figuruje mezi obviněnými.
Aféra se dotýká i Ústeckého kraje. Mělo by se pozavírat víc lidí, zní z klubů

Krajský sekretář si prožil chvíle v cele předběžného zadržení. „Strávil jsem tam den a půl. Pro normálního člověka, který s tím nemá žádné zkušenosti a žije spořádaný život to není nic příjemného,“ podotkl.

Jak už Vitner předeslal, chce se se svým advokátem proti obvinění bránit. „V zákonné lhůtě jsme podali stížnost. Teď budeme čekat na další postup orgánů činných v tomto trestném řízení,“ má jasno.

Autor měl další otázky, které se týkaly odstoupení Romana Berbra a Jozefa Chovance ze svých funkcí. A nebo taky zápasů FNL Vyšehrad – Chrudim (1:3) z 7. června 2020. V utkání, které mělo být údajně zmanipulované, byl Vitner jako asistent rozhodčích. „Na další otázky vzhledem k okolnostem a probíhajícímu vyšetřování nebudu odpovídat. Děkuji za pochopení,“ dodal Miloš Vitner.