„Po těch čtyřech porážkách jsme se konečně semkli a dotáhli zápas do vítězného konce. Musím kluky pochválit za bojovnost," neskrýval po zápase radost trenér Neštěmic Martin Beran.

Cesta jeho týmu za premiérovou výhrou v soutěži byla přitom hodně trnitá. „Už v 8. minutě rozhodčí odpískal penaltu, kterou Matějka chytil a dostal nás psychicky nahoru. Po dvaceti minutách hry zahrával Novák standardku a Krok střelou z voleje k tyči otevřel skóre. Ještě do přestávky ale bohužel rozhodčí odpískal další penaltu a tentokrát ji viděl jen on. Z té domácí vyrovnali," zlobil se Beran.

Ve druhém dějství ale Neštěmice senzaci dokonaly. „Pohlídali jsme si začátek poločasu a soupeře nepustili do žádné šance. Naopak, v 63. minutě přidal Krok z brejku druhý gól a o sedm minut později zvýšil střelou k tyči na 3:1," vyprávěl radostně kouč lva.

Zbytek zápasu už si pak hosté pohlídali. „Soupeře, který měl na soupisce čtyři zahraniční hráče, jsme nepustili do žádné šance. Určitě nám pomohla i změna v rozestavení, zhustili jsme střed hřiště a domácí si s tím nevěděli rady. Příště hrajeme doma s Bílinou a už je na čase ukázat našim fanouškům, že i doma můžeme vyhrávat," dodal na závěr kormidelník Neštěmic.

Kadaň – Neštěmice 1:3 (1:1). Branky: Ojini z PK – Krok 3. Rozhodčí: Míč. ŽK: 4:4. Diváci: 300.

Neštěmice: Matějka – Babača (85. Žid), Klier, Novák, Kubaška – Stehlík (80. Černohorský), Paseka, Martínek (90. Ren), Svoboda (86. Bubla), Janda – Krok.